"Minule meeldib paberiga hääletada," ütles Savisaar Delfile.

Savisaar ei öelnud, kas ta hääletab 25. mail või juba eelhääletamise ajal.

Pikemaks usutluseks e-valimiste teemal ei leidnud Keskerakonna esimees täna elektroonilise hääletamise esimesel päeval aega, sest peab Euroopa Parlamendi valimistest tähtsamaks täna tähistatavat Tallinna päeva.

Riigipea Toomas Hendrik Ilves ja peaminister Taavi Rõivas andsid täna oma hääle elektrooniliselt.

Alates tänasest saab anda oma hääle Euroopa Parlamendi valimistel: kell 9 algas elektrooniline hääletamine ja kell 12 hääletamine maakonnakeskustes.

Maakonnakeskustes saab hääletada 18. mai kella 20-ni, elektrooniline hääletamine lõpeb 21. mail kell 18.

Maakonnakeskuses on võimalik hääletada sõltumata isiku registrijärgsest elukohast. Igas maakonnakeskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, Tallinnas on neid 9 ja Tartu linnas 6. Jaoskondade täpsemad asukohad leiab vabariigi valimiskomisjoni veebilehelt.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee. Soovi korral saab interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel 19.-21. maini valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 25. mail häält enam muuta ei saa.

Oma hääle kohalejõudmist on võimalik kontrollida nii Androidi, Windows Phone'i kui ka iOS operatsioonisüsteemi nutiseadmetega.

Eelhääletamine kõikides valimisjaoskondades toimub 19.-21. maini. Sel perioodil saab hääletada nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool oma elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas.

Valimispäeval, 25. mail saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.