Eelmisel nädalal kirjutas Delfi, et abilinnapead külastasid Hundisilmal Edgar Savisaart ning muuhulgas tehti Savisaarele ettepanek asuda Tallinna linnavolikogu juhtima. Savisaar polevat sellega nõustunud.

Sarapuu avaldas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil imestust, et just abilinnapeade ettepanek Savisaarele volikogu juhtima asuda on teiste küsimuste seast, mida Hundisilmal arutati, esile tõusnud. "Huvitaval kombel on see volikogu esimehe asi kuidagi nagu välja tõstetud," märkis Sarapuu intervjuus Delfile.

Abilinnapea tundis muret, et Edgar Savisaare volikogu esimehe küsimus varjutab Eestis presidendivalimise küsimused. "Tegelikult põhjendamatult vähe räägitakse sellest, et hakatakse valima presidenti. Kui ma vaatan näiteks meediat, siis küll räägitakse seal Ameerika presidendivalimistest, küll räägitakse EOK presidendirallist ja siis ka kindlasti, mis Edgar Savisaarest saab. Aga kuidas Eestile valitakse presidenti ja kes saab presidendiks, sellest on ikka väga vähe juttu," leidis Sarapuu.

Meie arvame, et kui need segadused ja kahtlustused kõik mööda saavad, siis on Edgar Savisaar linnapea tagasi.
Arvo Sarapuu

Küsimusele, mida Savisaar abilinnapeade ettepanekule vastas või mida ta otsustanud on, Sarapuu otsest selgitust ei andnud. "Suuri organisatsioone juhtides peab juht alati mõtlema, et kellega ja kuidas ta nõu peab. Ja selge on see, et volikogu küsimused on ikka volikogu küsimused, ja kindlasti volikogul tuleb arvestada linnavalitsuse küsimustes linnavalitsusega ja isiklikud küsimused on Edgar Savisaarel isiklikud küsimused," rääkis Sarapuu ja soovitas Savisaarelt endalt uurida.

Sarapuu sõnul ei pea Savisaar volikogu juhtima asuma ja tema usub, et Savisaar ei hakka seda tegema. "Huvitav oli see, et kui see uudis kuskil liikus, siis väga paljud hakkasid juba kartma, et kui Edgar Savisaar tuleb volikogusse, et mis siis nüüd juhtub. Kindlasti opositsioon hakkas rohkem arvestama. Iga selline teema alati raputab rohkem ühtesid või teisi inimesi. Meie arvame, et ta on volikogu poolt praegu valitud linnapeaks, ja praegu arvame, et kui need segadused ja ütleme kahtlustused kõik mööda saavad, siis on Edgar Savisaar linnapea tagasi. Eeskätt arvestame, et ta hakkab linnapeaks, nii nagu ta praegu on ka volikogu poolt valitud linnapeaks, et me sellelt teelt praegu ära ei läheks," avaldas Sarapuu.

Abilinnapead tegid Savisaarele ettepaneku asuda linnavolikogu juhi kohale, et hoida fraktsioon koos ja võim Keskerakonnal. Hirm on nimelt, et kui võetakse vastu seadus, mis lubab riigikogu liikmetel ka kohalike omavalitsuste volikogudesse kuuluda, nihkuvad kaalukausid Tallinna linnavolikogus Savisaarele ebasoodsasse vahekorda.