„Sotsiaalminister ei suutnud meile kahjuks ühtegi konkreetset lubadust anda. Kõigi asjade suhtes on selline udune jutt, et jah, ta mõistab meie muret ja ta saab põhimõtteliselt aru ja ta tahaks nii teha, aga ühegi asja eest ta vastutust võtta ei saa ja midagi ta lubada ei saa,“ rääkis Rehemaa.

Arutelu jäi tema sõnul pooleli töökoormuse juures statsionaarses ravis. „Selle kohta ka ei saanud kindlat lubadust, midagi on vaja edasi arutada ja arvutada. Võib-olla see läheb homme haigekassa nõukogusse ja võib-olla ei lähe.“

Kuna kokkuleppele ei jõutud, siis arstide streik jätkub. „Mis moel, selle otsustame tõenäoliselt täna õhtu poole, kui meil tuleb streigikomitee uuesti kokku,“ ütles Rehemaa ja kinnitas, et pikaajaline streigistrateegia on olemas. Otsuseid on seni tehtud nädala kaupa ja jätkata plaanitakse samal moel.

Rehemaa nentis, et arstid on hakanud streigist väsima ja lisas, et kõige enam on väsinud patsiendid.

„Meil on erakordselt kahju, et riik ei ole üles näidatud tahet, et asi lahenduse saaks. Ma arvan, et tänaseks on kõik aru saanud, et lõpplahendus on valitsuse otsuste taga. Me näeme haiglate liidu poolt kompromissivalmidust, aga kui riik pole nõus tagatisi andma, siis on ka nende võimalused piiratud.“

Rehemaa nentis, et lõppkokkuvõttes otsustab arstide soovide üle riigikogu. „Aga riigikogu me siia läbirääkimistelaua taha kutsuda ei saa. Eeldame, et valdkonda reguleeriv minister teatava vastutuse ka võtab oma valdkonna eest, aga seda praegu me ei näe,“ leidis Rehemaa.

Arstide liit, tervishoiutöötajate kutseliit ja haiglate liit kogunesid täna keskpäeval Lääne-Tallinna keskhaiglas, et jätkata läbirääkimisi koos haigekassa nõukogu esimehe, sotsiaalminister Hanno Pevkuri ja haigekassa juhi Tanel Rossiga, kuid kokkuleppele ei jõutud.