"Minu jaoks oli see täielik üllatus," tunnistas Samost pärast saate "Samosti ja Krossi nädal" salvestust Raadio1-s. "Mul on väga kahju, et inimesed ära lähevad."

Samost kinnitas Delfile, et kindlasti ei lähe ta nendega kaasa ja ilmselgelt on nad nüüd poliitilised konkurendid.

Oma lahkumist IRList põhjendanud Kross Samostile sõnadega, et "tema meelest ei tule järgmises riigikogus IRLi fraktsioon sellise koosseisuga, nagu temale sobiks". Samosti sõnul on see üllatav põhjendus.

"Kui Eerikul või Yokol oli soov, et fraktsioon kujuneks rohkem nende nägu, siis kõige lihtsam võimalus olnuks ise kandideerida ja see fraktsioon omanäolisemaks teha," rääkis Samost.

Samosti hinnangul teeb IRL märtsivalimistel parema tulemuse, kui küsitlustulemused näitavad. See on tema sõnul eelkõige seletatav sellega, et IRLis on palju inimestele lähedasi ja tuttavaid poliitikuid, keda soovitakse valida.

Samosti sõnul pole ka välistatud, et IRL võidab need valimised. Selleks on vaja saada viis-kuus kohta võrreldes praegusega rohkem.

Samosti jutu järgi oleks IRLi minimaalne programm 2011. aasta valismitulemust korrata, aga eesmärk on siiski saada kohti juurde. Kui kohti juurde saadakse, siis ei välista Samost, et IRL on üks erakond, kes märtsivalimiste järel ka valitsuse moodustab.

"Eesti seisukohast oleks kõige parem selline koalitsioon, kus Reformierakonda ei kaasata," ütles Samost. Ta lisas, et Reformierakonna ülbus on muutunud lausa kosmiliseks ja opositsioonis olek tuleks kasuks nii erakonnale endale kui kogu Eestile.