"Raske on öelda, mida see kriis andis. See on kindlasti tekitanud väga paljudes inimestes solvumist, kõiki on poriga üle kallatud," rääkis Ansip eile pärast Meikari parteist väljaheitmise otsuse teatavakstegemist.

Anispi hinnangul on lisaks Reformierakonnale poriga üle kallatud ka teised erakonnad ja poliitikas aktiivselt kaasa löövad inimesed. "Kindlasti ei saa öelda, et see oleks kelleski mingeid positiivseid tundeid tekitanud," lisas Ansip.

Reformierakonna juhatus otsustas eile erakonna Nõmme piirkonna juhatuse avalduse alusel lõpetada Silver Meikari liikmelisuse.

„Reformerakonna juhatus lõpetas üksmeelse otsusega Silver Meikari liikmelisuse erakonnas. Juhatus asus seisukohale, et Silver Meikar on juba ammu oma tegevusega ise ennast Reformierakonnast väljapoole asetanud,“ ütles Reformierakonna peasekretär Martin Kukk.

„Silver Meikar ei üritanudki mõistliku pingutusega arutada endaga seonduvat erakonna sees koosolekutel. See viitab eesmärgile üritada erakonda lõhestada ja viia läbi laimukampaaniat,“ lausus Kukk.

Reformierakonnast selle juhatuse otsusega välja arvatud Silver Meikar ütles otsust kommenteerides, et on tähelepanu juhtinud erinevatele probleemidele erakonnas, ning nendib, et tema erakonnast välja arvamine neid olematuks ei muuda.

"Olen olnud Reformierakonna liige 15 aastat, pannud Tartus aluse erakonna esimesele noorteorganisatsioonile ning töötanud aastaid erakonna edu nimel. Aastate jooksul on erakond palju muutunud. Ma ei pea õigeks, et liberaalses erakonnas sisuliselt sisedebatti ei toimu ning probleemidele tähelepanu juhtimise eest käivitatakse karistusaktsioonid," taunis Meikar erakonna juhatuse motiive.