"Teil on kodus vanemad, kes mõlemad töötavad või kellest üks töötab ning võibolla ei tööta kumbki ja on mõlemad töötud. Mis te arvate, kas teie vanemate palk on kõrgem, kui see 700 eurot, mis õpetajatele on 1. jaanuarist garanteeritud, või sellest madalam? Ja kes kätt tõsta julgeb, see võib sellele küsimusele vastata," rääkis Aaviksoo klassitäiele õpilastele.

Ministri küsimuse peale tõusis umbes 30 õpilasega klassiruumis püsti kümmekond kätt. Peale seda küsis minister õpilastelt seda, "kes arvab, et tema vanemate palk on väiksem kui 700 eurot?" ning peale suurema hulga käte nägemist konstateeris Aaviksoo: "rohkem, kui neid kellel on suurem."

Minister Aaviksoo kohtus täna Paides õpetajatega, kes ei olnud kohtumise tulemusega rahul, sest minister ei rääkinud midagi uut. Minister proovis ka õpetajatele selgeks teha, et üle 50 protsendi Eesti inimestest elab neist veel halvemini.

"Mul oli natuke ebamugav, kui ma tulin trepist üles ja lugesin plakatit, kuhu oli kirjutatud, kuidas õpetaja palgaga ei ole võimalik endale riideid osta. Head pedagoogid, ma arvan, et te näete iga päev Eesti elu tegelikkust paremini ja selgemini kui mina, aga ka mina ei ole pime ega loll ega inimene, kellel ei ole sugulasi, tuttavaid ja sõpru, kelle palgad jäävad teie palgale kaks korda, kohati ka kolm korda alla," rääkis minister.