Alljärgnev loetelu tugineb IRLi ja Reformierakonna anonüümsetele allikatele ning parteide mitteametlikul kokkuleppel, et peale peaministri peavad kõik teised ministeeriumid saama uue juhi. Aga nagu taolistes olukordades ikka - spekulatsioone on palju, seisud muutuvad pidevalt ning alati õnnestub mõnel erakonnal lauale virutada trump ehk mõni üllatusminister.

Peaminister. Stenbocki majas jätkab Andrus Ansip, kelle siht on 10 aastat valitsust juhtida.

Riigikogu esimees. Koht peaks kuuluma IRLile, aga... Ene Ergma pole end õigustanud, Urmas Reinsalu justkui sobiks, aga ta ise pole sellest ametist vaimustuses. 

Välisminister. Lõpuks ometi peaks avanema Mart Laaril võimalus tõestada end välispoliitilises igapäevatöös, mitte nähtamatus nõustamises.

Kaitseminister. Valimistel suurepärase häältesaagi kogunud Urmas Paet peaks olema ühe vastuolulisema ministeeriumi uus juht. Kuigi senine minister Jaak Aaviksoo on oma tööga hakkama saanud ning teda ei võlu kolimine haridusministeeriumisse, pole tal rotatsioonist pääsu. Aaviksoo on IRLi poliitikutest väidetavalt peaministri suurim lemmik.

Siseminister. Ken-Marti Vaher või Rein Lang. Pigem kuulub see koht IRLile, kuigi erakond pole kindel, kas Vaheri minevik ja maailmavaated on sellele ametile sobilikud.

Justiitsminister. Rait Maruste - Reformierakonna uustulnuk.

Rahandusminister. Juhan Parts, kes ise hea meelega jätkaks majandusministrina.

Majandusminister. Kristen Michal, kelle valik on tekitanud juba ette arusaamatust, sest ta võib hakata ellu viima Reformierakonna rahastajate (sala)soove.

Keskkonnaminister. Jaanus Tamkivi või Taavi Rõivas või keegi üllatusnimi. Kui lähtuda loogikast, et ministrid peavad vahetuma, siis pigem Rõivas või keegi kolmas.

Sotsiaalminister. Raske amet, kuhu Reformierakond otsib kandidaati. See on üks kohtadest, kuhu on arutatud Keit Pentuse kandidatuuri, kuid maineliselt ta sinna erakonna arvates ei sobi.

Haridus- ja teadusminister. Jaak Aaviksoo, kes saab end uues ametis rohkem jagada Tallinna ja kodulinna Tartu vahel.

Põllumajandusminister. Kui koht jääb IRLile, siis sellele ametile on muuhulgas pakutud Reinsalu ja Kaia Iva nimesid.

Kultuuriminister. Kui koht läheb IRLile, siis Liisa Pakosta. Millegipärast pole kultuurirahvas Reformierakonna liikmeid seni omaks võtnud.

Regionaalminister. Kui see portfell alles jääb, siis tõenäoliselt IRLile kompensatsiooniks olulisematest ministrikohtadest ilmajäämise eest.