"NATO suurendab oma valmisolekut ja ettevalmistust, ja et me oleme valmis tulevikus kaitsma kõiki liitlasi. Seetõttu oleme oma jõude ajakohastamas ja viime ellu valmisoleku tegevuskava (Readiness Action Plan). Seame sisse väiksed peakontorid Poolas ja viies Ida-Euroopa riigis, mis on samuti osa sellest valmisolekust," rääkis Stoltenberg ajakirjanikele.

"Me tegeleme praegu vägede ümberpaigutamisega, see tuleb arutusele järgmise nädala kohtumisel koos riikide kaitseministritega," rääkis Stoltenberg plaanidest lähemalt. Küsimusele, kas kõik NATO liikmesriigid on valmis ühtselt panustama NATO kasvavatesse vajadustesse ning kas idapiiri kaitse on see, millesse kõik NATO liikmesriigid tahavad üheselt panustada, vastas Stoltenberg, et see on absoluutselt ja üheseltmõistetavalt kõikide NATO liikmesriikide kohus.

"Ka tõesti täna (neljapäeval - toim.) nähtud harjutused on tugeva pühenduse näitamine, et kõik NATO liitlased on valmis üksteist aitama. See ongi NATO peamine juhtmõte: üks kõigi, kõik ühe eest. Eks poliitilised arutelud on loomulikud, aga see ei kõiguta meie juhtmõtet. Me kaitseme oma liitlasi."

Pressikonverentsil osalenud NATO vägede ülemjuhataja Philip Breedlove möönis, et ajal, mil me näeme selgelt, et Venemaa on muutunud, peab ka NATO tänane tegevus vastama uue aja nõuetele.

Delfi ajakirjaniku reisi NATO ühisõppustele korraldas ja rahastas USA Eesti saatkond.