Otepääl viibinud keskealine härrasmees Tallinnast arvas, et Veerpalul ja tema meeskonnal poleks vaja olnud susserdada. "Oleks võinud teha nagu Kristina Šmigun - ausalt kõik ära tunnistada," ütles ta Delfile. "Suusaliidu juhtfiguurid hakkasid aga keerutama. Kes neid aineid tippspordis ei kasutaks? Kõik kasutavad! See piir on väga hägune ning selle ületamiseks ei ole palju vaja." Tema hinnangul kasutas Veerpalu dopingut täiesti teadlikult.

Keskealine Tiiu loodab siiralt, et Veerpalu ei tarvitanud keelatuid aineid. "Kuid eks see ole südametunnistuse asi, kui ta tõesti võttis," lisas ta. Samas arvas ta, et ega üks inimene ei otsusta midagi - süsteem töötab ning meeskond otsustab. "See kõik on ju tippteadus."

Tiiu lisas, et isegi kui Veerpalu tõesti keelatud aineid tarvitas, siis tema silmis võitude ja medalite väärtust see ei vähenda - Andrus andis ju endast kõik.

Kui Veerpalu tarvitas dopingut, siis oleks tulnud kohe tunnistada

Samas on Tiiul kogu sellest juhtumist ikkagi väga kahju. Ta on Andrust korduvalt linna peal kohanud ning oskab öelda, et tegu on toreda ja vaikse inimesega. Ühest küljest soovib, et Veerpalu oleks olnud aus, et kui ta tõesti tarvitas, siis oleks ta pidanud ikka ka tunnistama. Tiiu suhtumine sellest poleks muutunud, nüüd on aga kogu lool halb maik juures. "Illegaalsed medalid" teda ei häiriks, kuigi loodab, et dopingut Andrus ei tarvitanud.

Meedia töö ongi taoliste juhtumite välja toomine, kuigi selle pressikonverentsi kajastamisega oleks Tiiu meelest võinud rahulikumalt võtta. Eriti häiriv oli näha Veerpalu nutmas. "Ning siis näidati seda üha uuesti ja uuesti." Üleüldse, milleks seda teemat lõpmatuseni kerida. Vahepeal oli juba nii, et niipea, kui jälle hakati dopinguskandaalist rääkima, vahetas Tiiu kanalit ning teab teisigi, kes nii käituvad.

Tiiul on kogu sellest skandaalist juba villand ning ta tahaks kogu juhtumi unustada. Ta on kindel, et Veerpalu ei pea millegipärast vabandama. FISi positiivne otsus poleks suhtumist muutnudki, sest Veerpalu oli ja on eestlaste suusasangar.

Aasta eest Pärnust Otepääle kolinud Liina väidab, et ei ole üldse asjaga kursis, spordisündmusi ta ei jälgi ning kogu loost on tal ükskõik. Küsimusele, et kas dopingupatuselt Veerpalult peaks medalid ära võtma, vastas ta, et see ei oleks õiglane. Kui Andrus Veerpalu on dopingut tarvitanud, siis peaks seda ka tunnistama - ausus on kõige tähtsam, sõnas neiu.

Andruse medalid jäägu alles!

G4S töötaja Taimar sõnas, et kui Veerpalu ongi dopingut tarvitanud, siis üksnes seepärast, et tippspordis ongi nii. Samas tema silmis medaleid puutuda ei tohi. "Siis ju kontrolliti dopingut." Tema teada kõiki medalivõitjaid on alati kontrollitud.

"Inimene läheb vanemaks. Ta on ju tippspordi jaoks vana. Ehk sellepärast vajas ka dopingut. Noorest peast, kui medalid võitis, ehk mitte."

Kas meedia on võimendanud kogu lugu? "Ei. Ta ju tuntud inimene nii-ehk-naa ning äratab tähelepanu. Kohati oleks võinud meedia oodata reaalseid tulemusi ning mitte spekuleerida," sõnas Taimar.

Küsimusele, kas Veerpalu tiim peaks FISi otsuse edasi kaebama, vastas Taimmar, et kui Veerpalu on dopingust puhas, siis kindlasti. Samas kui ei ole, siis vabandama kah ei pea. Tegu on ikkagi väikese asjaga võrreldes EPO-ga jms.

Kuidas selline dopinguproov üldse sai juhtuda?

Taimara tahaks aga selgust, et kuidas sai selline asi üldse juhtuda. "Veerpalu kontrolliti ju pidevalt, pidevad arstlikud kontrollid jne. Kuidas sai juhtuda?" Tema arvates peaks mõni Veerpalu arst üles astuma ning seletust andma.

Taimar on Andrust Otepääl kohanud. "Alles paar päeva tagasi oli rullinud. Kuigi väga tihti mitte - Andrus on ju pidevalt reisidel."

Ehk nüüd jääb paiksemaks, kui just mõnda kõrget ametit ei pakuta, lisas turvatöötaja.

Taimar teadis rääkida, et Veerpalu on rahulik ja vaikne inimene, täpselt selline nagu telekast näidatakse. G4S valvab ka Veerpalude maja ning kunagi pole mingeid probleeme olnud, lisas ta.