Kui tavaliselt antakse heliloojale ooperi kirjutamiseks umbes viis aastat, siis Reinvere sai selleks aega täpselt poole vähem – kaks ja pool.

Algselt tundus nii Eesti heliloojale, kui Norra Ooperi direktor Per Boye Hansenile, et antud aeg on täiesti realistlik. Karm tõde aga saabus augustis, kui algas uus hooaeg, aga lauljatel polnud senini noote. “See on ennekuulmatu! Selle aasta suurim etendus ja me isegi ei tea mida harjutada,” refereeris eestlane Kaidi, kelle laps osaleb samuti “Peer Gyntis”, lastekoori dirigendi sõnu.

Kuid kui lastekoorid said noodid kätte väikese hilinemisega, siis ei saa öelda, et orkestril oleks sama hästi läinud. Viimased noodid jõudsid esinejateni kõigest 18 päeva enne esietendust. Norra Ooperi muusikaline juht Jan Koop nimetas olukorda ülimalt kriitiliseks. “Kuhu kiirustad, Peer Gynt” ja “Peer Gynti kõrge kukkumine” on mõned näited viimase nädala jooksul Norra lehtedes ilmunud pealkirjadest. Kriitikute sõnul on viivituste taga helilooja Jüri Reinvere, kuid leiavad et tegelikult oleks sellise situatsiooni tekkimist pidanud ette nägema Ooperi direktor Per Boye Hansen.

Nädala alguses ennustati veel, et esietendus lükatakse edasi, kuid tänaseks on kindel, et see toimub planeeritud ajal. “Sealt on oodata kas uskumatut edu või täielikku põrumist,” jääb ka Norra rahvusringhääling NRK ootusärevaks.