Infoagentuuri "Rossija sevodnja" (RIA Novosti) hiiglaslikus hoones Zubovski bulvaril, otse toimetuses asuvas auditooriumis esinesid hommikul kella kaheksast õhtul 19ni ajakirjanikud, kolumnistid ja toimetajad. SRÜ riikide, Gruusia ja Balti riikide ajakirjanike meistrikooli korraldas politoloogiakeskus "Põhi-Lõuna".

Infoagentuuri juht Dmitri Kisseljovi tervituskõne jäi ära ja ka õhtuks lubatud esinemist ei tulnud.

Ajakirja "Venemaa globaalses poliitikas" peatoimetaja Fjodor Lukjanov oma loengus pealkirjaga "Postsovetlik ruum kaasaja geopoliitiliste protsesside süsteemis" ei puudutanud Ukrainas toimuvaid sündmuseid, aga ajakirjanikud küsisid temalt sellegipoolest just Ukrainas toimuva kohta.

"See, et see on osa suurest geopoliitilisest võitlusest ja mängust, on ilmselge. See, et see tekkis sisemistel põhjustel, on samuti ilmselge. Aga praegu pole sellel enam tähendust, sest Ukraina saatus ei huvita enam kedagi. Nüüd algab kõigil pooltel katse võita enam ja kaotada vähem," rääkis Lukjanov.

Rossija sevodnja reporter Dmitri Vinogradov selgitas, et agentuuri artiklites olev vigade kasv tuleb sellest, peaeesmärgiks on seatud operatiivsus, mistõttu pole aega tekstide saatmiseks keeletoimetajatele ülelugemiseks.

Pikka ülevaadet Moskvas räägitust saab lugeda venekeelsest Delfist.