Habemik on populaarne - teda tullakse lilledega ehtima kaugemalt ja lähedamalt. Ning kõik huvilised saavad kuulda tema kuulsusrikast lugu. Mõned isegi aplodeerivad selle tunnustuseks.

Moskva Punase väljaku esine on veterane täis. Nad puhkavad jalga teel igavese tule memoriaali juurde, asetavad sinna lilli ja pajatavad hea meelega oma vanu sõjalugusid. Täna on aastas see päev, mil nad saavad taas läbi elada oma kuulsusrikast noorusaega.

Kuid mitte kõik meenutused pole rinda kummi ajavad. "Te olete Eestist," pärib üks veterane saatev keskealine proua ja puhkeb nutma. "Mu isa langes seal. Igavene au langenud kangelastele." Edasises vestluses selgub küll, et isa langes kuskil Klaipėda all, kuid "me olime ja oleme tegelikult üks rahvus, üks maa. Sõda tõi meile kõigile suurt valu. Hea, et see läbi sai."

Taolisi soove tuleb palju. Pea kõik veteranid räägivad ühest suust - sõda oli koletu ja rahu saabus meeletu kergendusena. "Soovin kõigile eestimaalastele head võidupäeva," kõlab nii mitmestki suust.

Omamoodi vaatepilt on väikesed lapsed, kes on rõivastatud sõjaväe-rohelisesse ja pilotkadesse. Nad poseerivad meelsasti veteranidega ja deklameerivad luuletusi.

Et aga nn narodnie guljanie väga käest ei kisuks minema, on kohal ka Venemaa kõige võimsam korravalvur - koristajad. "Kuhu te lähete, mis teil ometi mõttes on," sõitleb keskealine naine pilusilmsete noormeeste kallal, kes suunduvad üle muruplatsi põõsaste poole. Tegelikult võib neid ju mõista, välikemmergud on ära korjatud ja Kremlis asuv üks Venemaa ainsaid tasuta ja puhtaid WC-sid on ikka veel metallväravate taga...

Võidupäeva pidustused Moskvas lõpevad kombekohaselt suure ilutulestikuga, mis toimub kohaliku aja järgi kell 22. Kolleeg, kes nägi paar päeva tagasi tulestikupatareide paigaldamist pealt, nentis igatahes, et tulemas on suuremat sorti vaatemäng.