Anonüümsust palunud Delfi lugeja sõnul käitusid LHV konsultandid festivalikülastajate suhtes pealetükkivalt ja pakkusid pensionifonde ka napsitanud folgilistele.

Viljandi pärismusmuusika festivali peakorraldaja Ando Kiviberg selgitas Delfile, et kuna LHV on pärismuusika festivali toetaja, siis üks osa nende toetuse tingimustest oli see, et nad saavad oma telgiga festivalil väljas olla.

"Meie nõudsime LHV-lt, et telgis, kus nad on, käiks inimestega suhtlemine soliidselt, mitte pealetükkivalt. Et see ei rikuks festivali õhustikku. Selles mõttes mina arvan, et see on hea, et te selle teema üles võtate," rääkis Kiviberg.

Festivali turundusjuht Annika Aru ütles, et LHV pealetükkivuse osas tuli korraldajatele ka pretensioone. "Me saime tõesti paarilt inimeselt tagasisidet selles osas, aga muus osas ma ei kommenteeriks. Ma jätaksin selle meie ja suurtoetaja vahele, arutame seda omavahel," sõnas Aru.

LHV: end häirituna tundmine on individuaalne

LHV pressiesindaja Andres Kask ütles Delfile, et folgi ajal tõepoolest olid LHV pensionimüüjad ja esindajad väljas ja päris palju inimesi ka liitus. "Tegemist on suurte inimestega ja otsus, mida nad teevad on ikkagi nende isiklik otsus. Keegi ei saa neid sundida millelegi alla kirjutama, mida nad ei soovi. Kui üks või kaks inimest arvasid, et on kuidagi pealetükkiv, siis mõned sajad nii järelikult ei arvanud," kommenteeris Kask Delfile.

Delfi küsis, kui õige on finantsteenuste pakkumine üritusel, kus ka alkoholi tarvitatakse ja mõned inimesed suisa joobes võivad olla? "Mis puudutab seda, et keegi sel hetkel, kui ta lepingut sõlmis purjus oli, siis meie inimest enne lepingule alla kirjutamist puhuma ei pane," ütles Kask ja lisas, et LHV-s sõlmitud lepingut saab ise koheselt ka tühistada.

"See, kuidas keegi end häirituna tunneb on väga individuaalne. Mina ei saa kindlalt väita, et kõik käitusid sajaprotsendiliselt hästi ja õigesti. Kui keegi tundis end kuidagi halvasti selle juures, siis on sellest väga kahju. Siiani on see asi kenasti toimunud ja meile ei ole keegi pretensiooni esitanud," rääkis Kask.

Kase sõnul ei näe ta probleemi, et muusikafestivalil inimestele pensionifonde pakutakse. "Viljandi Folk on oma söögitänavaga kujunenud selliseks kohaks, kus pakutakse lisaks söögile igasuguseid asju ja eks ta selliseid laada mõõtmeid hakkab vaikselt võtma. Ma ei näe probleemi selles, et on see nüüd muusikafestival või mõni muu avalik üritus. Numbrid näitavad seda, et inimesed tunnevad asja vastu huvi. Võibolla ka sellepärast, et seaduse muudatused on toimunud hiljuti. Ja meie inimesed ei ole väljas mitte ainult selleks, et lepinguid sõlmida, vaid ka selleks, et informatsiooni jagada."

"Kuivõrd meil ei ole pangakontorite võrgustikku, siis tegelikult sama tegevus käib ju ka teistel pankadel, aga kontorites. Me oleme avalikus ruumis seda tegemas," lõpetas Kask.