Bulgaarlasest alkoholi- ja sigaretipoe omanik Sam leidis, et eestlaste mure on täiesti arusaadav. "See on ka meie mure siin. Jaa, ma tean, kus on Eesti! See on Soome all, mul oli koolis geograafia üks lemmikuid."

"Hommikune uudis, kus esineb üks kohalik rühmitus, keda keegi ei tunne, on kuidagi imelik," nentis ta.

"Siin levivad kohalike seas igasugused kõlakad ja versioonid. Aga üks on kindel, seda tehti meelega, et turiste siit piirkonnast eemale peletada. Ka need pommiplahvatused on kindlasti ühel eesmärgil tehtud ja omavahel seotud. Selliseid asju pole ammu olnud ja kõik nüüd juhtub vahetult enne turismihooaega. See on läbi mõeldud ja ka ellu viidud," jätkas mees.

"Kas see grupp ka reaalselt eksisteerib, on juba iseasi, ei kahtleks, kui tegemist on alles just selle röövimise jaoks loodud grupiga," lisas Sam. "Oot, mitu neid pidi olema? Seitse tegelast selles grupis. Kui nüüd neli on käes, siis pole enam palju jäänud. Inshallah, see asi lõpeb eestlaste jaoks ilusti, nad on kindla peale elus ja hästi koheldud."

Pildi tegemisest keeldub mees galantselt. "Vaata, mul habe ajamata ja särk veidi must, las ta olla."

Netikohviku omanik: kes ometi eestlasi vihkaks?

Justinil põles aasta tagasi maha kingapood ja nüüd peab ta juba paar kuud internetikohvikut.

"Eesti, tead, enne seda juhtumit ei teadnud siin keegi mis asi on Eesti ja kus ta asub. Olin isegi siiani teadlik, et Eesti on Venemaa üks osariike ja minu jaoks oli suureks üllatuseks, et on olemas riik nimega Eesti. Seda enam on imelik, et praegu see asi juhtus ja just Eesti inimestega. Kes see ometi seda Eestit vihkab, kui selle olemasolustki ei teata? Arusaamatu lugu," imestas ta.

"Aga meie luure- ja julgeolekumehed teevad tööd korralikult ja küll need kaabakad kätte saadakse!" kinnitas mees. "Olen ka kindel, et eestlasi on hästi hoitud."

"Sa võid siin suvalise inimese käest küsida, kas nad teadsid enne seda lugu Eestit ja ma olen kindel, et nad vastavad sulle samamoodi," lõpetab mees naerdes.

"Jah, Eesti, kes kurat ometi neid vihkaks? Uskumatu!" vangutab naerev mees pead ja läheb sõbrale parkimiskohta otsima. Kell 16 lõpeb Beirutis tasuline parkimine ja siis läheb mölluks, sest autosid on palju ja kohti vähe.

Justin lisab veel, et inimeste pildistamine on siin üsna raske. "Sa võid ju proovida, aga mingi hirm on siiski vanast ajast jäänud. Küsi, mõni ikka lubab." muigab ta. "Aga ära sinna Hezbollah' alale mine, seal sa kindlasti ei saa kaamerat kotist välja võtta."