Kohalikud ajakirjanikud viitavad oma allikatele, mille järgi on Janukovõtš põgenenud Araabia Ühendemiraatidesse. Harkivi lennuväli igatahes pole tema saabumist sinna kinnitanud, Kiievist on ta aga lahkunud. See on kinnitamata väide, ent tundub, et sellel võib olla tugev tõepõhi.

Janukovõtši taoline samm oleks igati loogiline. Pole usutav, et mis iganes võim moodustub Ukrainas pärast teda, jätaks andmata ta kohtu alla, ütles Paris. "Opositsioon peab teda isiklikult vastutavaks iga tapetud meeleavaldaja eest ning poleks lihtsalt võimalik, et pikemas perspektiivis saaks Ukraina poliitikas osaleda mees, kellel selline veresüü. End puhtaks pesta oleks tal ka õiglaseima kohtupidamise korral aga väga-väga raske."

Keskpäevaks on aga üsna kindel, et Janukovõtš on Kiievist põgenenud, teatab Krister Paris. Tema villa Mežigorjes on maha jäetud ning seda võtavad üle omakaitseüksused.

Eelnevalt levisid kuulujutud, et president on võib-olla juba lahkunud ning jõudnud oma tugialale Harkivisse, ehkki ametlikult lükati see teade ümber. Kuulduste kohaselt võib aga president teha seal avalduse maa poolitamise kohta. Nii pingelises olukorras tuleb aga suhtuda kõikidesse ennustustesse ja suus suhu levivatesse kõlakatesse tugeva skepsisega, tõdes Paris.

Parlament tundub olevat presidendi hüljanud. Vastu võetud seadused lubavad näiteks vabastada vangist Julia Tõmošenko ning saadavad erru siseminister Vitali Zahartšenko. Seadused peab küll formaalseks jõustumiseks kirjutama alla president.

Linn oli eile päeval emotsioonidest tühi. Õhtune hüvastijätt hukkunutega, kellest igaühele lauldi täismissa, tõi läbielatud õudused siiski täie jõuga inimeste silmadesse. Täisjõus mehed nutsid vaikselt, aga varjamatult.

Mujal on kiiresti tekkimas sõjaväeline kord. Ülestõusnute rühmitused püstitavad kontrollposte, kust läbisaamine muutub üha raskemaks. Ajakirjanikel on siiski teatavad eelised, aga mõnda barrikaadivalvurit peab siiski veenma - ja pääseb läbi vaid kuulivesti, ajakirjaniku vesti ja kiivriga. Kartes peidus olevaid snaipreid (keda küll keegi näinud ei ole ja kes pole ka enam tegutsenud), ei taheta enam võõrast verd enda hingele võtta.

Teispool barrikaade võivad tänavad olla aga täiesti inimtühjad. Valitsuskvartalis annavad üksnes mahapõlenud veoautod ning nende taha üles kuhjatud kivihunnikud tunnistust seal äsja möllanud kokkupõrgetest. Kesklinnas on aga hulk kive juba kenasti riitadesse laotud: hea võtta, kui vaja kaitseks - kui aga mitte, saab tagasi sillutiseks laduda.