Kontsert kannab pealkirja “Kevad tuli teisiti”. Pidades silmas kehtivaid reegleid, siis ühenduvad esmakordselt koorilauljad üle Eesti kontserdiks virtuaalselt. Selleks paigaldatakse laulukaare alla spetsiaalne lahendus, millega ühendatakse legendaarne Ivo Linna, tema bändi, Eestimaa kooride ja lauluväljakul autodes paikneva kontserdipublikuga. Kõik see toimub tippdirigent Aarne Saluveeri juhtimisel. Korraldajate sõnul on tegemist lahendusega, millesarnast pole varem Eestis tehtud ega tõenäoliselt tehta enam ka tulevikus.

Idee autori ja algataja Lehari Kaustel ütles, et sellisel kujul on tegemist maailmas seni suurima virtuaalseid teid pidi sündinud kontserdiga. “Me oleme viimaste kuude jooksul terve ühiskonnana pingutanud. Kõik meie eraelulised ja töised toimetamised on saanud tehtud. Pühapäeval lauluväljakul toimuv on üks eriline hetk, millega paneme meie digivõimekuse päriselt proovile ja vaatame, kas meil on võimalik tulla korraks kokku ja teha seda, mis on meile omane ehk laulda. See saab olema huvitav eksperiment, kus lauljad ühenduvad oma kodudest läbi telefoni ning esitavad laulukaare all laulu,” rääkis Kaustel kontserdi ideest ja ütles, et hoolimata muutunud elukorraldusest, on Eesti insenerid võimelised looma nutikaid lahendusi kasutades siiski võimalik kokku tulla.

Laulukaare alla tuleb virtuaalselt kokku enam kui 2500 koorilauljat. Kõigil kooridel, kes soovivad kontserdiga ühineda, saavad sellest muuhulgas Eesti Kooriühingu veebilehel www.kooriyhing.ee märku anda.

Sündmust koos sellele järgneva Ivo Linna kontserdiga kannab kohapealt otsepildis üle Eesti Televisioon ja Delfi. Samuti on võimalik tulla kontserdile ka autoga, soetades selleks pileti Apollo kino kodulehelt.

Sündmus sünnib era- ja avaliku sektori koostööna. Kontserdi valmimisse panustavad Eesti Rahvusringhääling, Telia, Eesti Kooriühing, Tallinna Lauluväljak, Valge Klaar, Eventech, ProLab, Miltton, Royal Experience, Apollo Kino ja Delfi.