Delfi reporteri sõnul pani ta sadamas tähele, kuidas kümned inimesed tulid õnnetusest hoolimata ikkagi check-ini tegema, kuid kuulsid alles kassas, et laev ei väljugi.

"Neile pakuti mingit hilisemat reisi, mõnele sobis hästi, teised läksid otse Eckerö Line'i kassa juurde. Üks mees kommenteeris, et sel ajal, kui järgmine Tallinki laev väljub, peaks tema juba Tallinnas olema ja kui järgmine laev läheb nii hilja, siis ta vist ei lähegi üldse Tallinnasse," kirljeldas reporter.

"Üldiselt valitseb kerge nõutus, aga keegi valjuhäälselt oma rahulolematust ei väljenda."

Eesti ja Soome ametivõimud andsid täna hommikul neljapäeva õhtul rambiõnnetusse sattunud Tallinki reisilaevale Star loa sõita Tallinna sadamasse, kus alus lossitakse ja omanikele antakse üle rambi rikke tõttu laeva jäänud sõidukid ning alustatakse rambi parandustöödega. Esialgsetel andmetel põhjustas õnnetuse kahe autoteki vahelise rambi konstruktsioonielemendi purunemine.

Tallinki teatel on tühistatud Tallink Stari tänased  päevased väljumised. Õhtuste väljumiste ja laupäevase graafiku kohta võetakse vastu otsus pärast laeva jõudmist Tallinnasse.

Helsingi sadamast neljapäeval kell 19.30 väljuma pidanud Tallink Staril purunes autoteki ramp kärgatuse saatel veokite raskuse all, üks autojuht sai vigastada ja viidi haiglasse tervisekontrolli.

Tallinki pressiesindaja Indrek Raudjalg ütles Delfile, et õnnetus juhtus autotekilt kõrgemale autotekile sõitmise kaldrambiga, kui autod laeva sisenesid.

Laevafirma teatel purunes kahte autotekki omavahel ühendavat rampi tõstes rambi mehhanism, mille tagajärjel ramp kukkus ühest nurgast osaliselt alla ja tekkinud kalde tõttu vajusid veoautod üksteise vastu.

Autode liikumise tõttu jäi ühte kabiini kinni autojuht, kelle aitas välja kohale tulnud päästeteenistus ja vaatas üle kiirabi. Esialgsetel andmetel inimesed õnnetuses tõsisemalt viga ei saanud.

Laevas oli umbes 760 reisijat.