"Miša tapab inimesi," teatab resoluutselt väikest teemaja pidav proua eestlastest valimisvaatlejatele ja ajakirjanikele. Proua lisab pisarsilmi tänu, et Euroopast tulnud külalised ei laseks läbi valimispettuseid ning aitaksid valimistel igati korrektselt teoks saata. "Ma kardan, et Miša teeb midagi, et ta ikkagi valimistel võidaks," lisab ta.

Nädala eest välja ilmunud vanglaskandaal on paljudel inimestel hinges. See, et miks see video just sellisel hetkel välja tuli, ei paku huvi, aga faktiks on see, et opositsiooniliider Boriss Ivanišvilile keegi midagi sarnast ette heita ei saa.

"Ta on teinud meile haiglad, mitu kooli korda ja ta on tõeliselt hea mees," räägitakse Ivanišvilist. 2008. aasta sõjaveteran Mihhail lisab samuti, et tema toetab Ivanišvilit - kuna tegu on rikka mehega, kes ei häbene Gruusia eluolu enda rahakoti varalt parendada.

Milline täpsemalt emma-kumma poliitiku sisepoliitiline suundumus on, täpselt kohalikke ei huvita, aga võitlus käib justkui selle üle, et kes pakub rohkem rahalist kasu. Aga valimistulemuste kohta ütlevad kõik Ivanišvili toetajad, et kui võitu ei tule, siis on ilmselt tegu pettusega.

Konkurents täna valitava Gruusia parlamendi 150 kohale on tihe: 14 parteid, kaks valimisliitu ja neli üksikkandidaati. Ometi on valimiste keskkomisjon keeldunud registreerimast 19 partei nimekirju. Eksriigipea Nino Burdžanadze juhitavat Demokraatlikku Liikumist valimistele ei lastudki.

Augustis korraldatud küsitluse põhjal peaks president Mihheil Saakašvili juhitav Ühendatud Rahvuslik Liikumine koguma 36 protsenti ja miljardär Bidzina (Boriss) Ivanišvili juhitav valimisliit Gruusia Unistus 18 protsenti hääli.

Enne valimisi lasi opositsioon oma telekanalites eetrisse videokaadreid piinamistest Gruusia vanglates, aga võimud said kohe vastata omapoolse rünnakuga, süüdistades Ivanišvilit kuritegeliku maailmaga suhtlemises.