Hundisilma talu asub Lääne-Virumaal Vihula vallas Eru külas. Tegemist on äärmiselt looduskauni kohaga, mis asub vaid 3-4 kilomeetri kaugusel Läänemere maalilisest rannikust. Talu vahetusse ümbrusse jääb ka Lahemaa rahvuspark.

14,1 hektari suurusel maatükil on eramu ja mitu abihoonet kogupindalaga 434 ruutmeetrit. Ehitusregistri andmete järgi asub kinnistul kokku kuus hoonet või objekti: elamu, saun, kaks majandushoonet, kelder ja kaev.

2006. aastal tehtud foto Hundisilma talu kompleksist ja maa-ameti kaart hoonetest:


Elamuhoone on nn peahoone, kus Savisaar veedab enamiku oma ajast. Elamispinda on hoones 138,3 m2, kuid kogu ehitusalune pind 167 m2. Tube on majas kolm ning maja on tehtud peamiselt puust. 2014. aastal on ehitusregistris registreeritud teade, mille kohaselt on hoones muudetud või sinna lisatud järgmised näitajad: kütte liik eluruumidel ja küttesüsteem eluruumidel.

Kuigi ehitusregistris seda kirjas pole, on tänavu suvel pärast Savisaare haigestumist tehtud hoonele mõningaid modifikatsioone. Näiteks on lisatud maja sissekäigu juurde kaldtee.

Hoone seest on avalikke kaadreid vähe, sest Savisaar ei ole just väga palju meediat oma kodus võõrustanud. Siiski on aeg-ajalt seda juhtunud ning erinevate telekaadrite ning piltide järgi on alati hoone sisustusest jäänud hubane ja uhke mulje.

Vaata läbi aegade tehtud fotosid Hundisilma elamuhoonest:

Lisaks elamuhoonele on Savisaare krundil ka kaks päris suurt hoonet, mis on märgitud majapidamisabihooneteks. Ühel hoonel on ehitusalust pinda 136 m2 ja teisel 96 m2. Kuigi ehitusregistris on need hooned märkega "elamu, talu, kooli vms majapidamisabihoone, nagu näiteks kuur, individuaalgaraaž ja saun", siis tegelikult on aastate jooksul tehtud fotodelt näha, et nendes majades on olemas täitsa korralikud eluruumid.

Samuti on hooned kapitaalselt renoveeritud ning näiteks ühel neist on olemas ka satelliiditaldrik. Ilmselt võõrustab Savisaar neis kahes suures puuhoones oma külalisi. Nimetatud hooned pakkusid hiljuti talus läbiotsimisi teinud kapole ka huvi, kuna organi töötajad käisid mitmeid kordi nende hoonete vahelt ja viisid nendest erinevaid asju kaasa. Sama tehti ka peahoone ehk elamu puhul.

Lisaks eelpool mainitud hoonetele asub krundil ka veel üks abihoone, mida tõenäoliselt kasutatakse kuuri ja panipaigana ning üks samuti puukuuri ja suveköögina kasutuses olev hoone. Need hooned on märgitud küll ehitusregistris oleval kaardil, kuid neid registreeritud ei ole. Hundisilmal kümneid kordi pildistamas käinud Delfi fotograafi sõnul kasutatakse suvekööki tihtilugu grillimiseks ja muudeks seltskondlikeks üritusteks.

Suurim seltskondlik üritus ehk kurikuulus Hundisilma jaanipäev toimub aga natuke maad majast eemal asuva sauna juures. Selle 12-ruutmeetrise kosutust pakkuva hoone läheduses kogunevad sisuliselt igal aastal Keskerakonna juhtpersoonid, Savisaare lähikondlased ning teised kutsutud külalised. Kuuldavasti on seal toimunud peod sageli pikenenud varajaste hommikutundideni.



Savisaare kurikuulsal krundil asuvad veel ehitusregistrisse kantud 26-ruutmeetrine kelder ning kaev. Samuti on vähemalt paari aasta eest krundil märgatud ka puust lehtlat, kuid Delfiga rääkinud allikate sõnul ei suutnud nad meenutada, kas seda ka viimastel aastatel näha on olnud.

Savisaare krundil asuva keldri kohta tasub veel mainida, et selle maa alla suunduva ruumi üks tähelepanuväärsemaid tunnuseid on hoone läheduses asuv silt, mis teatab, et tegemist on justnimelt Hundisilma taluga. Ka on aastate jooksul tehtud fotodelt näha, et Savisaare koertel meeldib selle hoone tekitatud künkal lesida.

Perekond Savisaar kolis Hundisilma tallu 24. veebruaril 1996. aastal. Talu ostis Edgar Savisaar enda väitel 1995. aastal 200 000 krooni eest, kuid näiteks 2007. aastal hindas maa-amet talu väärtuseks ligikaudu 4 miljonit krooni.

Enne Teist maailmasõda tegutses talus küla rahvamaja ning hiljem asus hoones metsamehe kordon, kus elasid metsavaht ja metsatööline.

Muide, tasub veel ära märkida, et kogu uhket kompleksi valvab Savisaare juhitud linnavalitsusega nii mõnegi magusa tehingu teinud Urmas Sõõrumaale kuuluv turvafirma USS.