Kohapeal viibinud Delfi fotograafi sõnul pidas ajakava paika: kell 10 alustas vastutegevus pealetungi Võru linnapiirilt 800m kauguselt võsast.

"Jalgsi liiguti mööda tühermaad edasi ja järk-järgult sunniti Võru linna kaitsev kaitsevägi taanduma. Ratastel tehnika tuli järgi. Selle peale pidid ka vastased taganema ja oma plaani muutma. Rohkem tegemist ja planeerimist oligi ründajatel üle linna piiri saamisega aga sealt edasi õnnestus majade vahel juba kiiremini liikuda," kirjeldas fotograaf.

"Sõdurid marssisid kõige otsemat teed ja tihti liikus rindejoon ka läbi eramaja hoovide. Suur lõppvaatus rohke müraga toimus Koreli oja ümbruses kuhu oli kogunenud suur hulk pealtvaatajaid. Ojast ida poole olid jõudnud ründajad ja lääne poolel taganenud kaitsjad.

Lõpuks rajas vastutegevus tormijooksuga üle oja omaenda silla kust edasi suunduti järgmiste elumajade vahele paugutama. See tegevus jäi lühikeseks kuna õppusele pani lõpu kellaaeg. Samuti olid otsa lõppemas ka kuulid."

Peale seda jäi madinast osavõtjatel üle veel tänavatelt ning oja ümbrusest kuulihülsid ja muu lahingupraht koristada.

Linnalahing toimus Kuperjanovi jalaväepataljoni ja Kaitseliidu Võrumaa maleva koostöös. See ettevõtmine on üks osa sõjalisest harjutusest „Tormihoiatus 2013".

Õppus algas juba 19. aprillil ja kestab nädal aega, tegevus toimub enamikus Võru ja Lasva valla aladel.

Linnalahingus osalesid peale Võru maleva veel Põlva, Tartu ja Valga malev. Pataljoni tegevust juhtis Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Maidu Allikas koostöös pataljoni staabiga.

Kaitseliidu poolt oli õppuste juht Võrumaa maleva pealik major Urmas Vahter koos malevate ühendstaabiga.