Tartu jalgpalliklubi FC Santos on valmistumas oma 3. või 10. juulil (sõltuvalt vastase loosimisest - K.A) toimuvaks eurosarja mänguks, mis peaks ajaloos esmakordselt toimuma kodusel Tartu murul - Tamme staadionil, kus on Eesti mõistes haruldane eurokriteeriumidele vastav jalgpallimuru.

Jalgpallurite õnnetuseks on Tamme staadion kõigi Tartu sportlaste seas hinnatud koht ja seal korraldatakse muuhulgas ka võimlemispidusid. Üks selline toimus eile õhtul ja seal osales kokku 1900 inimest. Peo ajal sadas ka vihma, mis tähendab, et murukate jäi pärast üritust jalgpalli jaoks nukrasse seisukorda.

FC Santose noortetöö koordinaator Hendrik Toots kinnitas, et Tartu Spordi sihtasutusega, mis on peo kaaskorraldaja ja staadioni haldaja, on teemat juba arutatud ja jõutud kokkuleppele. "Õnneks on Tartu Spordil olemas plaan, kuidas muruväljak taastada võimalikult parimasse olukorda," ütles ta ja lisas, et anti konkreetsed lubadused, et muru saab vajalikeks kuupäevadeks korda.

Sihtasutuse juhatuse liige Eve Lill ütles, et võimlemispidude, nagu ka paljude teiste üritusete korraldamine Tamme staadionil on paratamatus, sest Tartus ei ole korralikke staadione just üleliia. "Tartu Spordil pole mingisugust alust öelda teistele ei. Iga sportlane tahaks, et staadion oleks ainult tema ala kasutuses," nentis Lill.

Ta selgitas, et võimlemispidu valmistatakse ette aasta aega ja seal osaleb nii palju inimesi, et ei ole võimalik neid kõiki koju saata lihtsalt sellepärast, et ootamatult hakkas vihma sadama.

Muru lapitakse pidevalt

Lill kinnitas, et muruväljakul vahetatakse kõik rikutud lapid siirdemuru vastu. "See on täiesti planeeritud tegevus, et need praegu mustad ja ilma muruta kohad vahetada pärast võimlemispidu ära. Katkiste murukohtade väljavahetamine pole midagi erakorralist," selgitas ta. Parandustööd hakkavad pihta 12. juunil.

Parandustöid tehakse Lille kinnitusel nii või teisiti pidevalt, näiteks väravaalused tuleb välja vahetada neli-viis korda aastas. Kuna võimlemispeoga kaasnes sihtasutusele ka piletitulu, kasutatakse seda muru lappimiseks.