Täna hommikul kohtusid Tallinnas Kultuurikatlas Balti Ministrite Nõukogu raames Eesti peaminister Jüri Ratas, Läti peaminister Māris Kučinskis ja Leedu peaminister Saulius Skvernelis. Kohtumise fookuses on piirkondlik julgeolek ning energia- ja transpordiühendused.

Sama sündmuse raames toimus valitsusjuhtide lõunasöök koos kohtumise aukülalise, Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuskiga.

Rail Balticu raudteeühenduse kokkulepe, mille peaminister Ratas, Läti peaminister Māris Kučinskis ja Leedu peaminister Saulius Skvernelis täna kell 11.50 Kultuurikatlas allkirjastasid, paneb paika selle arendamise põhimõtted – marsruudi, tähtajad, tehnilised küsimused, rahastamistingimused ja omandiküsimused. Kokkuleppe ratifitseerimine kolme riigi parlamendis kindlustab pika arendus- ja kasutusperioodiga projekti jätkusuutlikkuse ning annab arendajatele ja sellega seotud partneritele ja investoritele õigusliku ja majandusliku kindluse.

Vaata ajaloolist hetke Rail Balticu kokkuleppe allkirjastamisest!

Kell 14.10 algas Kultuurikatlas kolme Balti peaministri ja Euroopa Ülemkogu eesistuja ühine pressikonverents.

Mida ütlesid Balti peaministrid ja ülemkogu eesistuja pressikonverentsil, saab järelvaadata pressikonverentsi videost ja lugeda blogist!