Kultuuriminister Urve Tiidus moodustas moodustas nõuandva komisjoni, mille ülesanne on venekeelse inforuumi arendamise ettepanekute kujundamine valitsusele. 16-liikmelise komisjoni tööd juhib kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene.

Nõgene ütles Vikerraadio saates "Uudis+", et komisjoni eesmärk on anda kultuuriministrile nõu, kuidas liikuda edasi venekeelse inforuumi parandamisega, kuidas jõuda paremini venekeelse elanikkonnani, milliseid kanaleid eelistada ning mille vastu vene emakeelega elanikkond üldse huvi tunneb.

Kantsleri sõnul on venekeelne telekanal vaid üks võimalus paljudest, et venekeelset inforuumi rikastada.

Nõgene ütles, et arutelu all oli muuhulgas näiteks see, kui palju peaksid Eesti ametkonnad tõlkima materjale vene keelde, et nii oleks riiki ja kodanikke puudutav informatsioon ka venekeelsele elanikkonnale kättesaadav.

Komisjoni kuuluvad Tartu Ülikooli Narva kolledži direktor Katri Raik, ajaloolane ja pedagoog David Vseviov, Tartu Ülikooli emeriitprofessor Marju Lauristin ja sama ülikooli kommunikatsiooniuuringute professor Triin Vihalemm.

Ekspertidena on komisjoni kaasatud Raul Rebane, Hanno Tomberg ja Raivo Suviste.

Tegevajakirjanikest kuuluvad sinna Eesti Ekspressi ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja, ERRi Raadio 4 peatoimetaja Mary Velmet, ERRi venekeelse "Aktuaalse kaamera" toimetaja Jelena Poverina, ERRi uudistetoimetuse juhataja Urmet Kook. Ametnike poolt on komisjonis riigikantselei peaministri nõunik ja peaministri büroo juhataja Liina Kersna, kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Martin Arpo, kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Anne-Ly Reimaa ja sama ministeeriumi kunstide osakonna audiovisuaalvaldkonna peaspetsialist Indrek Ibrus.