Turk valiti aasta pressisõbraks juba 8. detsembril toimunud EALLi aastakoosolekul, kuid siis ei saanud vandeadvokaat ruuporit vastu võtma tulla, kuna viibis tööasjus välismaal.

Eesti Ajalehtede Liidu poolt andsid pressisõbra ruupori üle nõukogu esimees Mari-Liis Rüütsalu ja juhatuse liige Mart Raudsaar.

EALLi liikmeslehtede peatoimetajad leidsid, et Karmen Turk on inimene, kes võitleb ajakirjandus- ja internetivabaduse eest nii Eestis kui ka terves maailmas. Turk on näiteks edukalt esindanud Äripäeva vaidlustes Tallinna linna ja LHV-ga, Delfit Euroopa inimõiguste kohtu suurkojas ja Viasati autoritasude vaidluses.

Rahvusvaheliselt on tema puhul tegemist ÜRO internetiõiguse harukomitee juhiga, kes kaitseb oma know-howga internetivabadust. Turk on kaasatud eksperdi ja komiteede liikmena nii Euroopa Nõukogu kui ka Euroopa Liidu töösse interneti- ja meediavabaduse valdkonnas. 2009. aastal Triniti advokaadibürooga liitunud ja käesoleva aasta novembris selle partneriks saanud Turk juhib Triniti intellektuaalse omandi, meedia- ja inimõiguste töögruppi.