Ministeeriumide ühishoonesse on paigutatud 5 eri ministeeriumit ning 8 ministrit, mahutades ligi 1000 töötajat.

Igas ministeeriumi nurgas on olemas kööginurk ning allkorrusel on ka söökla, mis peaks suutma toitlustada päevas ligi 1000 inimest. Parkimiskohti nii paljudele aga ei ole.

Riigi Kinnisvara (RKAS) sõlmis 2014. aasta novembris ministeerimide ühishoone rajamiseks ehitustööde kontsessiooni lepingu osaühinguga 2Torni, kes rajas riigiasutustele kaasaegse, energiasäästliku ja optimeeritud pinnakasutusega büroohoone.

14 maapealse ja kahe maa-aluse parkimiskorrusega ministeeriumide ühishoone ehitati Tallinnasse Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2 kinnistule. Ühishoones on rahandusministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, sotsiaalministeerium, justiitsministeerium ning osaliselt ka haridus- ja teadusministeerium.

Üldotstarbelisi ruume, nagu näiteks konverentsisaal, arvutiklass, pressikonverentside ja nõupidamiste ruumid, hakkavad ministeeriumid jagama ning kordamööda kasutama.

Ministeeriumide ühishoone rajas ja andis üürile OÜ 2Torni ning investeeringute maht on hinnanguliselt 25-30 ,miljonit eurot. Mööbli ja sisutsute hankimiseks korraldati ühishange, mile lõppmaksumuseks kujuned 1,06 miljonit eurot. Kogu mööbel, mida sai eelmistest hoonetest kaasa võtta, läheb ka uues hoones taaskasutusse.

Ministeeriumide ühishoone kinnisvarakulud moodustavad kokku umbes 4,5 miljonit aastas ning üüriperiood on 20 aastat.

Hoone antakse ministeeriumidele üle 2. augustil. Kolimine uude hoonesse toimub augustikuu jooksul. Kolimisteenuse koondmaksumus on umbes 49 000 eurot. Kolimine ei tohiks tuua olulisi tõrkeid ministeeriumide töösse. Täna väljastas Tallinna linnaplaneerimise amet ka ministeeriumide ühishoonele kasutusloa.

Maja koosneb kahest tornist ja neid ühendavatest galeriidest. Ministeeriumid hakkavad asuma järgmistel korrustel:

I torn

  • justiitsministeerium 3.-6. korrus
  • rahandusministeerium 7.-14. korrus

II torn

  • sotsiaalministeerium 3.-7. korrus
  • haridus- ja teadusministeerium 8. korrus
  • majandus- ja kommunikatsiooniministeerium 9.-14. korrus