Hundisilmal viibinud Päevalehe ja Delfi reporteri sõnul väljus linnapea abina töötav Fedkina majast ning väraval tervitas ta talle vastu astunud noormeest. Fedkina suundus täna veel linna kasutuses olevasse, Savisaare jaoks ümber ehitatud autosse ning Hundisilma peremehe autojuht viis noore naise minema.

Hundisilmale sisenenud noormeheks osutus avalike suhetega tegelev Raimond Kaljulaid. PR-mehe õhtune saabumine näib viitavat sellele, et Savisaar vajab avalike suhete ajamiseks lisajõudude abi.

Ka tuli hiljem välja aeda õunu korjama ja toimetama rahvasaadik Siret Kotka, kes siiski suhteliselt kähku majja tagasi suundus.

Harju maakohus otsustas rahuldada prokuratuuri taotluse kõrvaldada menetluse ajaks ametist kriminaaluurimise all olev Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Tallinna linnapea kohuseid täitev Taavi Aas ütles täna Tallinna linnavalitsuses antud erakorralisel pressikonverentsil, et võimalike edasiste muudatuste tegemiseks oodatakse ära, mis tulemusi toob tänase kohtuotsuse edasikaebamine. Kuna linnapea ametist kõrvaldamisel kaovad sellega kaasnevad hüved, plaanib Keskerakond Savisaare ametiauto rendile võtta.

"Linnavalitsus jätkab tööd vastavalt töökorrale," ütles Aas, ja lisas, et edasised otsused sõltuvad Harju maakohtu otsuse - kõrvaldada Edgar Savisaar linnapea ametist - edasikaebamise tulemusest.

Ta lisas, et linnapea hüvede saamine peatatakse homsest, sealhulgas ka tema ametiauto kasutamine. Invaautoks kohandatud Savisaare ametiauto plaanib Keskerakond võtta rendile. "Keskerakond mõtleb võtta rendilepingule selle auto," teatas Aas.

Aas kinnitas, et Savisaare tagandamine linnapea ametist ei tähenda, et asutus on tema jaoks suletud. Samuti ehitatakse lõpuni kõik plaanitud invaliftid. "Kohus ei ole seadnud talle liikumistõkendit. Linnapea kohalt kõrvaldamine ei kõrvalda inimest elust," vastas Aas.

Linnapea nõunikud, kes ka Savisaarele nõu annavad, jätkavad endiselt oma tööd, põhjendusega, et tegemist ei ole Savisaare isiklike nõunikega