Tapa linnakus ameeriklasi tervitanud kaitseminister Sven Mikser rõhutas oma kõnes Ühendriikide üksuse kohaoleku välispoliitilist tähtsust, teatas kaitseväe peastaap. 

"Ühendriikide sõduri teenistus Eestis on kindel märk NATO liitlaste solidaarsusest ja NATO heidutusest," ütles Mikser. Samuti rõhutas minister Eesti ja Ühendriikide ühise väljaõppe tähtsust ning asjaolu, et ameeriklastega koos tegutsemine aitab tugevdada Eesti iseseisvat kaitsevõimet.

"Täname teid selle sooja vastuvõtu eest, mille osaliseks oleme saanud tänasel külmal päeval," kolonelleitnant Timothy Payment 2. ratsaväerügemendist. "Ootame väga ühiseid õppusi ja meil on hea meel, et meie eestlastest liitlased meid oma professionaalsusega siinsetes külmades oludes toetavad."

Esimeseks ameeriklaste õppuseks Eestis saabki olema 2. veebruaril keskpolügoonil algav kahenädalane Scoutspataljoni talvelaager, mis Scoutspataljoni traditsioonide kohaselt keskendub sõjategevuse harjutamisele just talvistes tingimustes. Igapäevaselt hakkab üksus paiknema 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus.

Tseremooniast võtsid osa kaitseminister Sven Mikser, Ühendriikide kaitseatašee Eestis kolonelleitnant Geoffrey W. Wright, Eestis viibiva kompanii pataljoni ülem kolonelleitnant Timothy Payment ning 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus.

Tapale saabunud kompanii on soomustransportööre Stryker kasutav Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse alluvusse kuuluv mehhaniseeritud jalaväeüksus, mis alaliselt paikneb Saksamaal Vilseckis ning mis vahetab välja eelmise aasta septembri lõpus Eestisse saabunud Ühendriikide 8. ratsaväerügemendi 2. pataljoni mehhaniseeritud jalaväekompanii.