Osalejad pääsesid rajale elavas järjekorras iga paarikümne sekundi tagant. Starti oodati kõiki piisavalt treenitud ja terveid huvilisi, kes pidid olema vähemalt 15-aastased. Kokku oodati treppidele kuni 250 võistlejat.

Võistluse võitsid Rauno Tiits (4.55) ja Kaisa Kukk (6.08). Naistest tuli teiseks Merill Mägi (6.37) ja kolmandaks Liina Volmerson (7.09). Meeste arvestuses sai teise koha Rimo Timm (5.12) ja 3-5 koht läks jagamisele Mardo Lundveri, Mihhail Bõtshkovi ja Dmitri Tshasovskih vahel (5.45).

Kõik tulemused leiab siit.

Teletorni trepijooksu distantsiks oli 170 meetrit treppidel ehk 870 trepiastet. Rajale pääsesid võistlejad paarikümnesekundilise ajaintervalli tagant.

Rauno Tiits ja Kaisa Kukk

Eelmisel aastal oli kiireim trepijooksja meestest Rauno Tiits ajaga 04.46 ja naistest Elery Zadonski ajaga 05.56. Teletorni trepijooksu absoluutne rekord kuulus vähemalt enne tänast jooksu maailmameistrist poolakale Piotr Lobodzinskile (aeg 04.10) kes jooksis selle aja ette 2014. aastal.

Tallinna teletorni trepijooks kuulub võistlusena WFGT (World Federation of Great Towers) Towerrunning Challenge 2017 jooksude nimistusse, kus saab konkureerida ka välismaalt tulnud sportlastega. Trepijooks on ühtlasi ka Eesti-sisese SAUCONY trepijooksu karikasarja 2017 IV osavõistlus. Teletorni trepijooksu peakorraldaja on MTÜ Tallinna Tõusujooksud.

Rekonstrueeritud teletorn taasavati 4. aprillil 2012. Teletorn on Maailma Suurepäraste Tornide Föderatsiooni (The World Federation of Great Towers ehk WFTG) liige, kuhu kuuluvad maailma kõige kõrgemad ehitised. Teletorn on 314 meetrisena Eesti kõrgeim ehitis.