Tartu mnt 25 krundil ehitustöid teostava Bauschmidt OÜ ehitusdirektori Martin Viilepi sõnul peatas ettevõte naabermajas tekkinud olukorrast teada saades koheselt kõik ehitustööd. "Väiksemad praod või vajumised käivad ehitustegevusega paraku tihti kaasas, eriti naabruses asuvate vanemate majade puhul. Peamine on valmisolek tekkivaid probleeme kiiresti märgata ning need ka lahendada," selgitas Viilep.

Ta lisas, et senised tööd on täpses vastavuses kinnitatud projekti ning kõigi kehtivate normide ja reeglitega. "Mingeid kõrvalekaldeid normaalsest ehitustegevusest ei ole toimunud, aga täpse hinnangu naaberhoone olukorrale annab sõltumatu ekspertiis. Siis selgub ka, millised tööd on täpselt vajalikud tavapärase tegevuse jätkamiseks hoones," täpsustas Viilep.

Büroomaja arendava Novira Capitali partner Madis Brjantsev lisas, et kooli juhtkonnaga on ühendust võetud ja koostöös leitakse kindlasti probleemile lahendus. "Meie selge huvi on, et naabermajas asuva kooli tegevus jätkuks esimesel võimalusel ning turvalises keskkonnas. Variandid on homme laual ning vajadusel aitame koolile leida ka sobiliku asenduspinna kuni ekspertiisi ja vajalike parendustööde lõpuni," kinnitas Brjantsev.