"Kahtlus on, et ehitajal juhtus väike äparadus rahandusministeeriumi objektil," sõnas AS-i Tallinna Vesi kommunikatsioonijuhi Mariliis Mia Topp ja täpsustas, et puurijad tabasid Tallinna Vee magistraalveetoru. Topi sõnul on avariilisest torus vesi kinni keeratud ja kohe alustatakse ka remonttöödega.

Kohapeal töötanud ehitaja rääkis Delfile, et õnnetus juhtus freesimise käigus, sest projekt, mille järgi töid tehti, ei vastanud tegelikkusele. Nimelt oli veetoru projektil märgitud kahe meetri sügavusele, kuid paiknes märksa sügavamal ning nii ta ehitajatele ootamatult ette jäigi.

Topp märkis, et projekti õigsuse eest vastutab projekteerija. "Ehitustegevuse aluseks on alati ehitusloaga projekt, mille õigsuse eest vastutab täielikult projekteerija. Ehitusseadustiku kohaselt on AS-il Tallinna Vesi õigus projekti tehnilise lahenduse osas enne ehitusloa väljastamist arvamust avaldada, et oleks tagatud soovitav teenus. Projekteerimise aluseks oleva topo-geodeetilise mõõdistustöö, millel on märgitud kommunikatsioonide asukohad, õigsuse eest vastutab samuti täielikult mõõdistustööde läbiviija," selgitas ta.