Viimase aja poliitiliste tuulte suunamuutuse märgina külastas täna siseminister Andres Anvelt esimese valitsuse liikmena ajaloos mupo maja.

Mupo andis külalistele ülevaate oma tegevusest, ressurssidest ja probleemidest. Siseminister valgustas ministeeriumi poolseid plaane, anda kohalikele omavalitsustele rohkem võimalusi tegeleda korrakaitseküsimustega oma haldusterritooriumil.

Mupo asejuhataja Aivar Toompere sõnul on ameti ees seisev oluline eesmärk tõsiselt panustada oma ametnike väljaõppesse, seda just värskelt välja töötatud uute ametnike kutsestandardite valguses.

Töökohtumise muutis meeleolukaks Mutionu lasteaia külaskäik. Lapsed, kes kuu aega tagasi käisid koos mupo ametnikega helkuritega ehtimas kontori kõrval asuvat kolme helkuripuud, tegid sündmusest oma joonistused, mis said üles seatud mupo kontoriseintel näituseks.

Lapsed uurisid Andres Anveltilt, mida täpsemalt tähendab siseminitriks olemine ja mis töö see on, mida minister päev läbi tegema peab. Küsiti ka seda, et kas siseministril on ikka helkur olemas. Õnneks oli helkur täitsa olemas.

Koos tehti ka paar mõnusat jõululaulu ja sooviti häid algavaid pühi.