"Täna hommikul palusin peadirektori enda juurde ja ka siseauditi tegijad. Auditi tähtaeg on homne päev, aga palusin sellest ülevaadet täna hommikuks," selgitas Pevkur.

"Kas peadirektor oleks võinud käituda teisiti – jah. Kas peadirektor peab tegema oma tegevustest järeldused, sealhulgas eetilisest aspektist – jah. Kas rikkumised on nii tõsised, et peadirektor ametist vabastada – minu hinnangul ei, aga kollase kaardi koht on see küll," märkis siseminister. Ta lisas, et Elmar Vaheri eksimus on olnud aruandluses.

Pevkuri sõnul on praeguseks kogutud info põhjal on selgunud, et kuigi politsei- ja piirivalveameti peadirektor on osade krediitkaardiga tehtud kulude tegemisel eksinud kehtestatud aruandlusnõuete vastu ja mõned kulud on küsitavad, väärib Elmar Vaher võimalust ametis jätkamiseks.

"Loomulikult peab ta tegema järeldused - loomulikult peab. Kas on põhjust rääkida, et peadirektor tuleks ametist vabastada? Ei. ta on teinud väga head tööd. Elmar Vaher - kes teda vähegi teab ja tunneb - on inimene, kes panustab Eesti politsei ülesehitamisse ja Eesti inimeste turvalisusse 24/7 365 päeva aastas. Ta on olnud tubli ja ma ei näe põhjust tema tagandamiseks. Aga formaalne pool peab olema korras ja paberimajandus peab olema korras," ütles Pevkur.

Siseministeerium viis PPA peadirektori krediitkaardi kasutamise osas läbi erakorralise auditi, mis tuvastas, et krediitkaardiga tehtud kulutused olid seotud PPA põhitegevustega, ent teatud kulude põhjendatus oli küsitav. Samuti tegi audit ettepaneku üle vaadata lähetuste ja krediitkaardi kasutamisega seotud regulatsioonid ning rakendada ametis kulude kinnitamise ja raamatupidamisarvestuse protsessides sisulisemaid ja tõhusamaid kontrolle.