Eelmise aasta sügis oli Savisaarele väga teguderohke. Enne valimisi tuli rahvale näidata, et palju on tehtud ja palju veel tegemisel. Seega käis meer avamas nii tänavaid, lasteaedu kui ka muid avalikke objekte. 20. septembril avas Savisaar muuseas ka koerte jalutusväljaku Lasnamäel Vormsi tänaval.

Avamine oli väga uhke ning linnapea ei pidanud paljuks korduvalt koerte ja lastega pitlidel poseerida. Kohal olid ka abilinnapea Arvo Sarapuu ja tollane linnaosavanem Olga Ivanova.

Täna, umbes pool aastat hiljem avaneb jalutusväljakust aga täiesti teistsugune, trööstitu vaatepilt. Kogu jalutusväljak on muutunud vaid poriseks mülkaks ning koertele mõeldud agregaadid näevad välja väga räsitud. Samuti oli väljaku seisukorda jäädvustamas käinud Delfi fotograafi sõnul osad neist ka katki tehtud.

"Poole tunni jooksul jalutas siit mööda 3 koeraomanikku, kellest keegi ei soovinud mülkasse hullama minna," kirjeldas fotograaf.

Loodetavasti ilma parandes paraneb ka väljaku olukord, kuid hetkel ei tahaks ükski koeraomanik enda lemmikut sellisesse mülkasse mängima lubada.

Tallinna ablinnapea Arvo Sarapuu ütles aga Delfile, et Lasnamäel Vormsi tänaval sügisel avatud koerte jalutusplats võitis koeraomanike seas kiirelt populaarsust.

"Selle üle saab ainult rõõmu tunda, et oleme püstitanud rajatise, mida linnarahvas vajab ja aktiivselt kasutab. Paraku on pikal soojal ja niiskel talvel plats intensiivsel kasutusel muutunud poriseks. See on meie kliimavöötme looduslike tingimuste ebameeldiv eripära," lisas Sarapuu.

Anilinnapea lisas, et linnavalitsus on vaaginud kuidas ilmastiku mõju leevendada. Platsi ajutine sulgemine kuni ilmade tahenemiseni aitaks küll päästa platsi murukatet, kuid ei oleks lahenduseks koerteomanikele.

"On ju plats üks väheseid kohti, kus lemmiku saab rihma otsast lahti vabalt liikuma lasta.Oodata kuni kevad maapinna kuivatab võtab eeldatavasti ka liiga palju aega. Sestap pean kiireimaiks mõistlikuks lahenduseks parandada platsilt vee ärajuhtimist ja intensiivsema kasutusega alad katta liivaga säilitades platsil ka murukattega alad," leiab Sarapuu.

Intensiivsest kasutusest kulunud inventar kohendatakse üle ja värskendatakse samuti, kui ilm seda paremini võimaldab, lubas abilinnapea lõpetuseks.