Kohtumisel majandusteaduskonnaga oli peateemaks teaduspotentsiaali kasutamine riigi juhtimisel eesmärgiga aidata kaasa tootlikkuse suurendamisele.

“Soovides tõsta eestimaalaste elatustaset, peame looma eeldused tootlikkuse kasvuks. Majandusteadlaste analüütiline võimekus on ressurss, mida saaks selle eesmärgi huvides veel paremini ära kasutada,“ ütles Rõivas. „Valmisolek ja huvi teha valitsuse ja ülikoolide vahel tihedamat koostööd on olemas.“

Rõivas lisas, et hea ja loogiline platvorm koostöö juhtimiseks on teadusarendusnõukogu, kus saab riigi ja ülikoolide vahelise koostöö küsimusi põhjalikumalt arutada.

Taavi Rõivas osales ka Tartu ülikooli haridusuuenduskeskuse avamisel. Ülikooli vanas anatoomikumis avatud haridusuuenduskeskuse eesmärk on parandada õpetajakoolituse kvaliteeti ning ärgitada huvi õpetajaks õppimise vastu.

„Mulle teeb heameelt, et ligi kakssada aastat Eesti arstiteadust ja arste teeninud väärikas hoone saab pärast vahepealseid aastaid kestnud otsinguid uue akadeemilise ülesande ja seda väga heal tehnoloogilisel tasemel,“ ütles Rõivas. “Kooli ülesanne on muuta õppimine huvitavaks ja seda Tartu Ülikool kahtlemata teeb.”

Haridusuuenduskeskuse esitlus- ja salvestustehnika võimaldab nii ülikooli sees kui ka väljaspool pakkuda eriteemalisi koolitusi ning õppepäevi.

Lisaks tutvus peaminister Eesti Rahva Muuseumi ehitusega ning külastas Lõuna-Eesti häirekeskust, riigikohust ja tööstuselektroonika ettevõtet Enics.