„Teie kõigi ja veel paljude inimeste töö tulemusena on Eesti kaitstum kui aasta tagasi, liitlaste üksused on Eestis, meil on tõhus riigisisene koostöö julgeoleku-, kaitse- ja välispoliitikaküsimuste lahendamisel,“ tunnustas riigipea riigikaitse nõukogu praeguse koosseisu tegevust.

„Seda koostööd ja sihikindlust tuleb hoida. Ma ei kahtle, et järgmine valitsus nii teebki ja vajadusel õpetab vastutustundlikku suhtumist riigikaitsesse uutele koalitsioonipartneritelegi,“ lisas ta.

President Ilvese sõnul näitasid ka eelmisel pühapäeval toimunud riigikogu valimised, et valijate enamus toetab erakondi, kes hoiavad või on lubanud hoida Eesti julgeolekut, riigikaitset, meie liitlassuhteid ja välispoliitilisi väärtusi.

Riigikaitse nõukogu arutas strateegiliste tasandi kriisireguleerimise harjutuse korraldamist ning olukorda Ukrainas.

Riigikaitse nõukogu on nõuandvaks organiks Vabariigi presidendi juures ning arutab riigikaitse seisukohalt olulisi küsimusi ja avaldab nende kohta arvamust. Nõukogu koosseisu kuuluvad riigikogu esimees, peaminister, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees, riigikogu väliskomisjoni esimees, välisminister, kaitseminister, rahandusminister, siseminister, justiitsminister ja kaitseväe juhataja.