Just sellel samal hetkel, kui teatati ametlikult, et Kopenhaageni lennujaama enam Estonian Air ühtegi lennukit ei too, astusid inimesed lennuki pardale. Terve päeva on aga Tallinna-Kopenhaageni liinile jagunud ohtralt reisijaid, kes nüüd pelgavad, et suured rahvusvahelised firmad ehk Eestist üldse kõikidesse sihtkohtadesse lennata ei soovigi. Enne arvatavasti viimast lendu Estonian Airiga jäävad paljud inimesed lennuki ees seisma ning teevad selle taustal mälestuseks mõne foto.

Lennule pardale mineku eel keegi selle otsuse kohta ei lennujaamas, ega ka reisile eelnevalt sõnumi või e-maili teel infot jaganud ei ole. Mõnevõrra murelikud on aga just reisijad. Mõni üksik küsib ise teenindajalt peljates, kas lend ikka toimub või mitte. "Ma ei teadnudki, et täna selline otsus võib tulla. Teadsin, et on mured, aga ei teadnud, et see võibki üks viimastest lendudest olla," rääkis Kopenhaageni lennujaamas lendu oodates Gendrih. Tema sõnul võiks igas riigis ikka oma lennufirma olla, nii on kindel, et kõikidesse inimeste jaoks vajalikesse sihtkohtadesse oleks ka võimalik reisida.

"Piletit ostes ma ei teadnud, et selline olukord võib tekkida," sõnas Anu tänasele otsusele viidates ja lisas, et rahvusliku lennufirma hukk on kindlasti kaotus nii riigile kui ka inimestele. Samas ei hakka ta kindlasti taga igatsema lennukis eesti keele kuulmist. "Küsimus on pigem ikka selles, et kas mõni teine lennufirma tahab Eestisse tulla ja katab kõik need liinid," sõnas ta. Anu sõnul ei teadnud ta täna lennujaama tulles, kas lennuk ikka väljub või mitte. Samas ei ole ta Estonian Airilt ka ühtegi teavitust saanud ning juba väravas ootav lennuk lisab kindlust, et sõltumata otsusest täna ikka koju saab.

Kopenhaagenis õppiv Helen rääkis, et kindlasti on suur kaotus just uhkus selle üle, et Eesti-suurusel riigil üldse on oma lennufirma. "Muidugi käib sinna juurde Eesti keel, mida lennukis kuuled, hea ja tuttav ning kindlasti eestlaste jaoks väga usaldusväärne ja turvaline lennufirma," sõnas ta. Tema hinnangul on kõige olulisem siiski see, et Eesti riik lennufirmaga ikka seotud oleks ning see, et ta sama mugavalt ja kiirelt ka järgmisel nädalal Kopenhaagenisse tagasi pääseks. "Pilet on mul ostetud paar nädalat tagasi. Siis ma veel ei osanud sellise asja peale mõeldagi. Aga usun, et kuidagi ja mõne lennuki peale ma ikka saan," lisas ta. Sellel hetkel veel lootust oli, sest ka homsele Estonian Airi lennule sai veel end registreerides kohti valida.

Marek ja Andres nentisid, et täna lendama asudes hirmu selle ära jäämise ees neil ei olnud. "Ega loodus tühja kohta salli, kindlasti võetakse need liinid üle," oli Marek optimistlik. Andres nentis, et eks praegu on veel vara öelda, kui suur kaotus ja kellele rahvusliku lennufirma kadumine on ning seda näitab ainult lähitulevik. "Eks selline nukker tunne on ikka, peamiselt vist ka selle nime pärast, mis tal on," nentis Marek.

Samas tunnistasid paljud reisijad, et tihti Estonian Airiga reisimist ette ei tule, sest piletihind on üpriski soolane ning tihti lennatakse ka hoopis teistesse sihtkohtadesse, kui kodumaine lennufirma seda pakkus. "Ma usun, et ei maksaks üle muretseda. Kurb on inimestest, kes nüüd peavad muretsema, kuidas koju saada ning jube skeemitamine lahti läheb. Muidu usun, et ega me nii palju sellest ka ei kaota," selgitas Kent, et tema jaoks ei ole tänases otsuses midagi kohutavat.