Savisaarega koos tulid Tallinna lennujaamas lennult saabujate alalt välja keskerakondlased Siret Kotka ja Priit Toobal. Savisaar ütles Delfi fotograafile, et ta käis heaoluriigis Šveitsis šoppamas.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar sõitis sel nädalal prokuratuuri loal Šveitsi.

"Edgar Savisaar viibib hetkel tõesti Šveitsis, kus tal on mitmeid kohtumisi sõprade ja tuttavatega. Reis kestab nädala lõpuni," kommenteeris Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk Delfile esmaspäeval.

Savisaarele on altkäemaksu võtmise kahtlustuse tõttu kehtestatud elukohast lahkumise keeld, mis tähendab, et ta ei tohi ilma menetleja loata oma elukohast kauemaks kui kolmeks päevaks lahkuda.

Seoses sellega küsis Delfi prokuratuurilt, mis asjaoludel prokuratuur Savisaare Šveitsi lubas. Riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro kinnitas vaid, et menetleja on hetkel lubanud Edgar Savisaarel olla elukohast kauem kui kolm päeva eemal.

"Kahtlustatava asukohta ning seda, miks ta luba taotles, ei saa prokuratuur eraelu kaitse tõttu kommenteerida. Seda saab soovi korral teha kahtlustatav ise," teatas Kahro.