Riigivisiidi eesmärgiks on tihendada Eesti - Slovakkia vahelist kultuurilist, majanduslikku ja keskkonnaalast koostööd. Visiit on suures osas keskendunud tehnoloogiale ja e-lahendustele.

Visiidi jooksul kohtub Slovakkia president Andrej Kiska Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvesega ja Riigikogu esimehe Eiki Nestoriga.

Kell 11.30 kohtuvad presidendid Kadriorus ning natuke enne kella 13 annavad ühise pressikonverentsi. Õhtupoole asetab Kiska ka pärja Vabadussõja võidusamba jalamile.

Slovakkia president külastab e-Estonia showroom’i, Tallinna Tehnikaülikooli ning selle Innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust Mektory, samuti Tallinna Teadusparki Tehnopol, kus toimub 20. oktoobril presidentide arutelupaneel iduettevõtluse ja investeeringute teemal, ning asetab pärja Vabadussõja võidusamba jalamile.

Kohtumistel käsitletakse kahepoolseid suhteid, julgeolekuolukorda regioonis ja situatsiooni Ukrainas, samuti rännet ja teisi olulisi teemasid. Visiiti jääb lõpetama NATO küberkaitsekoostöö keskuse külastamine ja näituste avamine Okupatsioonide muuseumis.