"Seisame juba pool tundi kella 07:45-st, Järvevana teel, suunaga Mustamäele ja oleme liikunud vaid 300 meetrit," oli lugeja nördinud.

"Kui tavaliselt sõidan kodust tööle (Telemaja juurest bussijaama, siis Filtri teest Järvevanale ja sealt Eesti Energia majja, mis asub Isku kõrval) ca 12-14 minutit, siis täna tulin seda teed 1 tund ja 45 min," teatas teine lugeja.

"Sõitsin Lasnamäelt kell 07.50 välja, tööle Rahumäele jõudsin kell 09.10," teatas kolmas.

Liiklusrakendus Waze näitas samuti kella poole 9 ajal, et Järvevana teel ja Tartu maanteel on mitmel pool ummikuid.

Delfi fotograafi sõnul algas ummik juba umbes Mustika keskuse juurest ja läks sisuliselt lennujaamani välja. Samuti olid koormatud selle tõttu ka mitmed kõrvaltänavad (nagu näiteks Tehnika).

Peamiseks põhjuseks pidas fotograaf seda, et Järvevanale on tekkinud 70 alas kiirusepiirang 50 km/h ning samuti on sisuliselt neli rada muudetud kaheks.

Tallinna linn teatas aga, et Tammsaare tee remonditav lõik ulatub Järvevana tee raudteest kuni Tondi tänavani (ristmik va.). Lõigu pikkus on 1,45 km. Sõidutee asfalteeritava kattepind on 38 000m². Projekteeris T-Model OÜ. Töövõtja: AS TREF Nord. Ehitustööde maksumus 1,34 mln eurot. Tööde lõpptähtaeg 21. september 2015.

Seoses A. H. Tammsaare tee kapitaalremondiga Tondi tänava ristmiku ja Järvevana tee raudtee ülesõidu vahelisel lõigul sõidavad liinide nr 20 ja 20A autobussid alates tänasest, 25. juunist kuni 19. juulini linnast väljuval sõidusuunal ümbersõidumarsruudil Pärnu maantee, Tondi tänava ja A. H. Tammsaare tee. Ümbersõidul tehakse peatus Tondi tänaval paiknevas Marsi peatuses.

Liini nr 45 autobussid sõidavad Väike-Õismäe sõidusuunal ümbersõidumarsruudil Järvevana tee, Veerenni tänav, Tehnika tänav, Vana-Lõuna tänav, Vineeri tänav ja Pärnu maantee. Renniotsa peatus on ümbersõidu ajal Veerenni tänaval peale Siduri tänava ristmikku.

Alates 20. juulist, kui remonditakse Tammsaare tee remonditava teelõigu teist liiklussuunda, muutub ka busside ümbersõidu marsruut.