Parbus, kes on nüüdseks taas vaba mees, on pärast pistisevõtmise eest vangis istutud aega taas üles otsinud enda sõbrad Keskerakonnast ja näitab oma nägu taas Tallinna linnavalitsuse üritustel.

Kohtuotsuse järgi võttis Ivo Parbus Tallinna linnavalitsuse abilinnapea nõuniku ametikohal töötades ajavahemikul 2007. aasta augustist kuni 2008. aasta detsembrini korduvalt erinevatelt isikutelt pistist.

Parbuse süüdistuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelevalve teostamise eest Tallinna linnaplaneerimise ametis.

Parbus võttis pistist nii raha kui ka kinkekaartide näol enda ja ka sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital kasuks. Kokku sai Ivo Parbus pistisena vara üle 950 000 krooni.

Eelmise aasta septembris otsustas kohus, et Parbuse võib pea aasta enne vangistusaja lõppu vabadusse lubada tingimusel, et ta allutatakse elektroonilise järelevalve alla ehk Parbus peab katseaja esimesed kolm kuud kandma jalavõru ja alluma kriminaalhooldusametniku järelevalvele.

Lisaks oli Parbusel kohustus mitte tarvitada katseaja jooksul alkoholi ja narkootikume ning asuda tööle või võtta end töötukassas arvele kahe nädala jooksul pärast vanglast vabanemist.

Praeguse seisu järgi on Parbus taas vaba mees, kuna tema katseaeg sai läbi käesoleva aasta 30. septembril.

Pärast pistise võtmise eest vanglakaristuse kandmist on Parbus end tegevuses hoidnud lasteraamatute kirjutamisega. Nähtavasti on mees üles otsinud ka enda vanad sõbrad Keskerakonnast ja figureerib nüüd Tallinna linnavalitsuse üritustel.