6.-14. detsembrini kestva visiidi käigus keskendutakse kolmele valdkonnale: majanduskoostöö, Eesti-USA kahepoolsed suhted ja julgeolek, teatas peaministri büroo.

Programmis on tehnoloogiafirmade külastused ning võimalikud kohtumised kõrgete riigiametnikega nagu näiteks Ameerika Ühendriikide asepresidendi Joe Bideniga ja Ameerika Ühendriikide Esindajatekoja spiikri John Boehneriga. Lisaks on planeeritud kohtumised Kaitsetööstuse Liitu kuuluvate ettevõtete ning investeerimisfirmade esindajatega.

Silicon Valleys ja San Franciscos on tähelepanu IKT ja tehnoloogiafirmade koostööl ning investeeringutel. Samuti esineb peaminister Rõivas avaliku loenguga Stanfordi ülikoolis. Washingtonis on plaanis kohtumine USA kõrgete riigiametnikega ja koos Kaitsetööstuse Liiduga kohtutakse ka neile huvi pakkuvate organisatsioonidega. Visiit lõppeb New Yorkis, kus avatakse NASDAQ börsipäev ja kohtutakse investeerimisfirmade esindajatega. Visiidi jooksul kohtutakse ka Ameerika Ühendriikides elavate eestlaste ja Eesti sõpradega.

Delegatsioonis on üle 40 ettevõtte, USA suursaadik, majandus- ja kommunikatsiooni, välisministeeriumi ja kaitseministeeriumi ametnikud, lisaks peaministri valdkodlikud nõunikud ja julgestus.

Peaminister Rõivas ja tema kaasakond lendab USAsse turistiklassis.

Peaminister Rõivasele on see esimene visiit selles ametis USAsse.