Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal rääkis Delfile, et Novatoursil oli Egiptuses umbes 300 klienti. Uustali sõnul planeerib firma nädala lõpuks tuua kõik puhkajad koju ja uusi puhkajaid sinna enam ei viida.

Kui hoolimata ärevatest sündmusest Egiptuses on eestlaste seas äärmiselt populaarseid kuurortlinnu nagu Sharm el Sheikh või Hurghada ikka turvaliseks peetud, siis nüüd soovitab ministeerium ohutuse eesmärgil tungiva vajaduseta vältida igasugust Egiptusesse reisimist.

Uustal rääkis, et nad suhtuvad välisministeeriumi antud hoiatusse tõsiselt. "Meie usaldame välisministeeriumi sellistel puhkudel," tunnistas Uustal, kelle sõnul pole küll põhjust paaniliselt evakueerida.

Uustali sõnul väldivad Euroopa riikide reisikorraldajad Egiptust juba mõnda aega. Saksamaa ja Holland on Egiptuse reisid viinud miinimumini. Rootsis ja Iirimaal on ka keelud peal. Leedus on Sharm el-Sheiki keeld peal. "Pigem on Eesti valitsus umbes kuu aega vaaginud ja kaalunud," sõnas ta.

Novatoursi kliendid saavad oma Egiptuse puhkusereisid ümber broneerida. Pühapäeval läheb esimene lennuk Türki, kus Antalias on juba 20 kraadi. "Inimesed broneerivad oma reise ümber, enamus suhtub sellesse mõistlikult ja nad saavad aru, et targem on mitte tormata ohtlikesse piirkondadesse," rääkis Uustal.

Välisminister Urmas Paeti sõnul otsustas ministeerium Egiptuse ohutaset tõsta seal süvenenud pingete tõttu. Kairos resideeruv ajakirjanik Laura Raus aga ütles, et inimeste rahulolematus on riigis märgatavalt tõusnud.