Ürituse korraldas Vabaerakond, kelle Nõmme ja Mustamäe liikmed taunivad linnavalitsuse plaani Nõmme noortemaja tegevus Nõmmel Nurme, Mai ja Õie tänaval asuvates majades lõpetada ja noortemaja rekonstrueeritavasse Pääsküla gümnaasiumisse kolida.

Vabaerakonna teatel on seniste majade müügi ja ringitegevuse kolimise vastu protestinud nii noortemaja töötajad kui ka lapsevanemad ning kogutud on enam kui 1500 protestiallkirja. Petitsioon.ee lehel koguti noortemaja Nurme tänaval asuvas hoones jätkamise toetuseks kahe ja poole kuuga 790 toetusallkirja.

Vabaerakonna Nõmme ja Mustamäe piirkonna juht Anne Hansberg sõnas, et kolimine Pääsküla gümnaasiumi majja tähendab, et huvihariduse jaoks on vähem ruume. Ta lisas, et Pääsküla koolimaja on seniste Nõmme keskuses olevate hoonetega võrreldes paljudele kauge. Pääsküla gümnaasiumi ruumides võiks tema hinnangul avada hoopis noortemaja uue tegutsemiskoha ja lisaringid.

"Kolimine tähendaks ka Nõmme noortemaja senistest maailmatasemel ringidest loobumist. Näiteks maailmameistritiitleid ja teisi tunnustusi saanud kiirusmudelismi ja lennumudelismi uute radade ehitamiseks uues asukohas lihtsalt ruumi pole," teatas erakond.

Protestijad loodavad, et kaalutakse siiski seniste hoonete korrastamist.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas linnapea ülesannetes selgitas täna Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, et kolmes majas tegutsev Nõmme noortemaja on mõistlik Pääsküla gümnaasiumisse kolida, sest gümnaasium vajab niikuinii renoveerimist ja on teada, et seal on pinda oluliselt rohkem kui kool vajab.

Nõmme noortemaja seniste hoonete müümist pole Aasa kinnitusel arutatud, seda enam, et Nurme tänaval asuva maja ehk noortemaja peahoone müümine on sootuks välistatud, kuna tegu on omanikule tagastamata jäetud hoonega, kus peab tegutsema avalikku teenust pakkuv asutus.

Ajakirjanik viitas, et kohalikud, noortemaja töötajad ja lapsevanemad on kogunud ohtralt allkirju kolimise vastu, ent Aas kinnitas, et ringid saavad uuel pinnal jätkata palju paremates tingimustes. Samas rääkis ta, et linn jätkab kõigi osapooltega teema arutamist.