Sihi 108 krundile sai Kunman loa renoveerida sellel olnud vana puumaja. Selle asemel lammutati maja aga maha ja hakati asemele ehitama oluliselt suuremat kivist maja.

Naabri kaebuse peale avastas linn 2014. aasta lõpus, et krundile ehitatakse hoopis teistsugust maja kui oli projektis, millele ehitusluba saadi. Linn pani ehituse seisma ja hakkas omanikega protsessima, et nood lammutaksid ebaseadusliku ehitise maha ja taastaksid lammutatud puumaja endisel kujul. Loata ehitatud maja osasid lubati kasutada vaid selles ulatuses, kuipalju oli neid vana puumaja taastamisel võimalik kasutada.

Vahepeal omanikku vahetanud loata maja ehitaja ei tahtnud sellest aga midagi kuulda ja üritas suure maja ehitusega edasi minna. Värske arengu kohaselt ilmus krundi serva kunagisele puumajale sarnanev väike mängumaja. Kas see päästab ehitaja vajadusest ebaseaduslikult ehitatud maja karkass lammutada, sest vana puumaja on juba "taastatud"?

Tallinna linnaplaneerimisameti juhataja Anu Hallik-Jürgensteini sõnul on ameti töötajad käinud kohapeal olukorraga tutvumas. "Tegemist ei ole kindlasti 1931. aastal ehitatud väärtusliku hoone taastamisega. Tegemist on mängumajaga, mille püstitamine on n-ö vaba ehitus, see ei vaja linnapoolset luba ja selle püstitamine ei ole vastuolus õigusaktidega," selgitas Hallik-Jürgenstein.

Mängumaja püstitamine ei muuda linna hinnangut ega suhtumist ebaseadusliku ehitise osas.

Linnaplaneerimise amet teatas sel nädalal, et nad on jätkuvalt seisukohal, et krundil paiknenud ning ebaseaduslikult lammutatud 1931 ehitatud väärtuslik hoone tuleb taastada endisel kujul ja endises asukohas. Taastatud hoonele võib teha sobivas mahus juurdeehituse. Kõik, mis seda takistab tuleb lammutada.

Uue ehitusmahu juures võib kasutada ära poolelioleva ehitise ehitusosi kujundades neid visuaalselt sarnaseks vastavalt 2014. aastal kinnitatud ehitusprojektile. Antud lahendus eeldab uue ehitusprojekti koostamist. Amet on ette valmistanud vastava ettekirjutus-hoiatuse.

Sihi 108 maja ehitus on ka üks neist asjadest, mis Edgar Savisaarele altkäemaksuvõtmise süüdistuse tõi. Nimelt kahtlustab kaitsepolitsei, et Kunman andis Villu Reiljani vahendusel Savisaarele 20 000 eurot altkäemaksu, et ta saaks maja seadustest hoolimata ikkagi lõpuni ehitada.