Täna kell 18 esitles endine peaminister, ajaloolane ja kirjanik Mart Laar Viru keskuse Rahva Raamatus oma äsjailmunud raamatut "Sügissõda II. Käsi mõõgaga". Mart Laariga vestles poliitik ja ärimees Aivar Riisalu.

„Mul lapsed ütleksid, et see on alternatiivajalugu, mul on kõva hirm, ei tea, mis sellest välja tuleb,“ märkis Laar ETV saates „Ringvaade“ „Sügissõja“ esimest osa tutvustades. Ta lisas, et kõik sündmused, mis raamatus toimuvad, on Eestis või Soomes 1939.-1944. aastatel toimunud ning pea kõik tegelased on reaalselt eksisteerinud isikud, kes tegutsevad oma aja teadmistest ja hoiakutest lähtuvalt ning võitlevad tolle aja relvadega. „Minu meelest on see õnnelik raamat, juba see fakt, et sügissõda toimub ja Eesti ei alistu, on väga hea märk,“ lisas Laar.

„Käsi mõõgaga” on järg alternatiivajaloo „Sügissõda” esimesele osale „Punane torm tõuseb”. Eesti ja Nõukogude Venemaa sõda käib täie hooga maal, merel ja õhus. Kas Eesti suudab vastu panna? Kui madalale langeb temperatuur 1940. aasta jaanuaris? Ja kõige olulisemana – kas Paul Keres võidab male maailmameistri tiitli? Nendele ja teistele küsimustele annab „Käsi mõõgaga” vastuse. Lahendused ei sõltu nõidadest ega maagidest, ennustajatest ega üleloomulikest jõududest, vaid sellest, kummal poolel on tugevam tahe ja kindlam käsivars.