Retke tee 1 asuvale 1976. aastal valminud kiirabi peahoonele ehitati peale kolmas korrus, kus hakkab asuma koolituskeskus üldpinnaga 816 ruutmeetrit. Ühtlasi renoveeriti olemasoleva hoone töö ja olmeruumid kokku 1120 ruutmeetri ulatuses, teatas Raepress.

Kokku kulus kiirabi peahoone uuendamisele 1 960 000 eurot, mill
est miljoni euroga toetas seda väga vajalikku ehitust Tallinna linn. Sellest läks projekteerimise ja ehitusega seotud töödeks 1 661 280 eurot ning hoone sisustamiseks mööbli ja tehnikaga 298 333 eurot. Koolituskeskuses on kokku neli erineva suurusega õppeklassi, mis on ühendatavad erinevateks treeningkeskkondadeks, raamatukogu ning kontoriruumid.

Projekt hoone renoveerimiseks ja koolituskeskuse ehitamiseks telliti juba 2013. aastal. Projekteerimise peatöövõtjaks oli Humana Grupp OÜ. Esialgu pidi ehitus valmima eelmise aasta märtsis, kuid esialgse ehitaja tegevus rauges juba mitu kuud enne lepingu lõppu ja tähtajaks oli valmis vaid 30 protsenti tööst. Mullu kevadel korraldati uue ehitaja leidmiseks uus hange. Töö sai seekord valmis lepingus ette nähtud ajaks tänavu jaanuaris. Uus ehitaja, AS Parmeron, tegi oma tööd korrektselt.

Tallinna kiirabi on Tallinna linna hallatav asutus, mis töötab riigi terviseametiga sõlmitud halduslepingu alusel. Seal on ametis 401 arsti, õde ja kiirabitehnikut.