Tegemist on uue ja väga värske, puhtalt heategevusliku projektiga, mis tegelikult pole veel täit hoogu sisse saanud. Tegu on 100% erarahastusel ja erainitsiatiivil põhineva ettevõtmisega. Idee on tekkinud Saksamaa ja Austraalia eeskujul, kus sellisel põhimõttel toimivad automaadid on juba ammu töös, teatas MTÜ Eluvärav.

Ühelt poolt on projekt tekkinud muidugi selleks, et piirata narkomaania kaudu levivaid haigusi ja teiselt poolt tuua ühiskonna teadvusesse, et ka igasuguseid abivajavaid inimesi on meie keskel olemas. Nad ei ole kusagil vaiba all ja nurga taga, vaid üritavad siinsamas, kõigi kõrval, kuidagi oma eludega hakkama saada.

Kuna erakapitalil põhineva MTÜ vahendid on piiratud ning ennetustegevuse või sõltuvusraviga tegeleda ei saa, siis siiraste aitamissoovide tulemuseks ongi hetkel see automaat.

Eestvedajate sõnul on väljundeid heategevuseks palju - aidata lapsi, kodutuid loomi, lasterikkaid peresid- abitust ja häda on kõikjal. "Tunduvalt raskem on aga avada oma süda täiskasvanud inimesele, kes peaks oma elu eest ise vastutuse võtma, aga ometi ei suuda seda. Vihata on alati palju kergem, kui mõista, narkomaania puhul kehtib see sajakordselt," teatab MTÜ.

Narkosõltusvusest on võimalik inimest välja tuua, aidsile siiani maailmas ravi puudub. Narkomaania ei nakka, HIV viirus on ammu juba süstivate narkomaanide seast levinud tavakodanike sekka. Kuigi meie võimuses ei ole pakkuda inimesele seda sädet, mis paneks sõltuvuserattast täiesti kõrvale astuma, on meie ülesanne ja soovid täitunud, kui tänu puhastele süstaldele on maailmas kasvõi 1 HIV positiivne vähem.