Eilegi ujus hüljes suplejatega külg külje kõrval Lohusalu rannas. Suvitajad muljetasid, et ka see loom ei kartnud sugugi inimesi, ehkki hülgeid üldiselt peetakse pelglikuks.

Hülgeekspert Mart Jüssi seletas, et tõenäoliselt on suur palavus hülged, eriti nooremad neist, segadusse ajanud. "Nad on hästi külma eest kaitstud ja sellega harjunud, sest neil on paks rasvakiht, aga kuumaga on nad hädas. Soomes on ka nähtud seda, et palavusega loomad lähevad segadusse," tõdes Jüssi. Otseselt haiged need loomad siiski tema hinnangul ei ole.

Jüssi pakkus ka, et üks neist kartmatutest hüljestest võib pärit olla Poola hülgejaamast, kus neid kasvatatakse ja ühel hetkel Läänemerre lastakse. Need loomad on inimestega harjunud ja kardavad meid vähem.

Jüssi paneb inimestele südamele, et hülgeid katsuda ei maksa. "Nad on üsna ootamatud, nende hammustamine on umbes nagu sama suure koera hammustamine, neil on suured lõuad ja oskavad neid kasutada. Nagu metsloomadegagi- kui laseb lähedale, ei maksa seda nautida, sest loom võib olla stressis ja üks stressileevendusi on rünnak," hoiatas ta.