Mõni nädal tagasi laekus Eesti Päevalehele vihje, et Maardu kultuuri- ja infokeskuse endine juht Andrei Zarenkov, kes detsembri keskel Harju maakohtus suures ulatuses pistise võtmises süüdi mõisteti, töötab taas Maardu kultuurikeskuses.

Siinkohal tasub märkida, et kohtuotsusega keelati Zarenkovil töötada avalikus sektoris juhtivatel, järelevalvet tegevatel või varaliste väärtuste liikumist korraldavate ülesannetega töökohtadel, aga tema rahvamajas töötamine ei pruugi siiski kohtuotsusega vastuolus olla.

Kuna Päevalehe ajakirjanik Joosep Värk ei saanud telefonitsi adekvaatseid vastuseid, siis mindi koos fotograafiga asja kontrollima.

Eesti Päevalehe ajakirjanik Joosep Värk kirjeldab:

"Naisterahvas juhatas meid ukseni, millel ilutses number üks. Ruumika, Polyakoffi omast suurema kabineti ukse avamise peale päris Zarenkov, kes me oleme. Pärast tutvustamist teatas Zarenkov, et ta teeb tööd ega saa meiega vestelda. „Mida te tahate?” päris ta. Ütlesime, et vastuse küsimusele, kas ta töötab kultuurikeskuses, me juba saime, aga kas ta oleks nõus selgitama, millisel ametikohal.

Zarenkov kostis, et ta vastas juba kirjalikult ega soovi rohkem midagi öelda, ja tõmbas ukse meie nina ees kinni.

Otsustasime fotograafiga oodata, kuni Zarenkov oma tööpäeva lõpetab, et saaksime talle maja ees veel paar küsimust esitada ja pilti teha. Kella viie paiku hakkas ta väljuma, kuid jäi vahetult enne seisma ja vaatas ukseaknast välja.

Meid nähes liikus ta kultuurikeskusesse tagasi ja piilus väljapääsu kõrval oleva ruumi akna ribakardinate vahelt. Samal ajal vaatas akna ribakardinate vahelt välja ka naisterahvas, kes oli väljapääsust teisele poole jäänud pimedas ruumis. Kui Zarenkov meid taas silmas, liikus ta pimedasse ruumi, kust jälgis meie kohalolekut koos naisterahvaga. Mõistsime, et Zarenkov ei soovi meiega rääkida ega välju enne meie lahkumist kultuurikeskusest. Seega läksime minema. Zarenkovi ametikoht on meile seniajani teadmata."