Homme jätkuvatel läbirääkimistel keskendutakse majandus- ja maksupoliitikale ning riiklikele investeeringutele, jätkatakse ka valdkonnaekspertide ära kuulamist.

"Aktuaalne kaamera" küsis kõnelustel osalenud ettevõtjatelt, mis võiks olla need investeeringud, mis Eesti majandust edasi viiks.

Swedbank AS-i juhatuse esimees Robert Kitt ütles, et need on pikaaliselt suunatud investeeringud - haridusse, taristusse.

Sotsiaaldemokraat Urve Palo ütles, et investeeringute vallas on Eestis ligi 20 aastat alarahastatud kaks olulist valdkonda - infrastruktuur ja elamumajandus, kuhu tuleb hakata panustama.

IRL-i rahandusminister Sven Sester ütles, et tuleks teha muudatusi, mis aitaks ettevõtjatel luua täiendavaid töökohti ja investeerida uutesse projektidesse. Ettevõtja maksukoormus ei tohi kasvada, lisas ta. Laenuvõtmise kohta ütles Sester, et see pole saatanast, kuid seda tohib teha eesmärgiga suurendada majanduskasvu.

"Kui laen läheb vaid kuludeks, siis ma olen kindlasti esimene, kes ütleb, et sellist laenu ei tohi võtta," lausus Sester.

Urve Palo lisas, et laenu oleks võimalik võtta küll. "Umbes 100 miljonit aastas, kui me räägime 0,5 protsendist SKP-sse suhtest. Laenu mitte mingil juhul ei tohi võtta selleks, et maksta näiteks sotsiaaltoetust või palkasid, laenu eesmärk on investeerida.

Astmelist tulumaksu IRL ei toeta ning ka Urve Palo ütles, et võimalusi selleks, et vähem maksustada madalapalgalisi ja enam kõrgepalgalisi, on rohkem kui astmeline tulumaks.